Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Samsung Good Lock je nadogradnja za TouchWiz korisnički izgled! (VIDEO)

Samsung Good Lock je nadogradnja za TouchWiz korisnički izgled! (VIDEO)

TouchWiz vam je na neki način zanimljiv, ali osećate da mu ipak nedostaje nešto? U tom slučaju, Good Lock aplikacija će učiniti da taj osećaj nestane. Evo o čemu se radi…

Pre par meseci, Samsung je lansirao aplikaciju koja bi  na neki način trebalo da unapredi korisnički izgled TouchWiz-a i tako usliši želje svojih najvernijih korisnika. U startu, Good Lock aplikacija je bila kompatabilna samo sa Galaxy S7 i S7 Edge telefonima, međutim sada je mogu koristiti i sve varijante Galaxy S6 i Galaxy Note 5 telefona.

 



A ako se bojite da je ovo samo trik Samsung kompanije, onda grešite. Samsung redovno ažurira Good Lock aplikaciju i to svakih dve nedelje. Good Lock je inicijalno bila namenjena za zaključani ekran. Sada, Good Lock redizajnira notifikacioni panel, zaključani ekran, panel sa nedavno korišćenim aplikacijama, početni ekran i još mnogo toga.

U suštini, kada preuzmete, instalilrate i pokrenete Good Lock na svom Samsung Galaxy uređaju, vi ste nadogradili svoj telefon brojnim novim funkcijama i u određenoj meri promenili sam korisnički izgled. Poslednja nadogradnja je donela sledeće funkcije:

- Dodata gestura za brisanje nedavno korišćenje aplikacije u istoimenom panelu.

- Ispravljena greška sa MicroSD karticom.

- Uklonjen konstantni upit za lokaciju.

- Uklonjen zamagljeni efekat u notifikacionom panelu radi boljih performansi.



- Dodato obaveštenje o punjenju.

- Dodato obaveštenje o isključenom tonu.

- Ispravljena greška tastera za početni ekran koja se javlja u panelu nedavno korišćenih aplikacija.

- Ispravljena greška preglasnog tona prilikom okidanja.



- Ispravljena greška vezana za WiFi prilikom povezivanja.

- Ispravljena greška vezana za FC prilikom korišćenja.

- Dodata traka za kontrolu osvetljenje ekrana i brzom panelu.



- Ispravljena greška koja se javlja prilikom korišćenja skraćenice za kameru.

- Ispravljeno nekoliko sitnih grešaka koje se odnose na ostale funkcije Good Lock aplikacije.

Nadamo se da vam ove masivne promene i uređivanja Good Lock aplikacije nagoveštaju koliko ona  zapravo utiče na izgled i funkcionalnost TouchWiz-a. Evo i video priloga TK Bay YouTuber-a koji detaljnije prikazuje mogućnosti Good Lock aplikacije:

Što se preuzimanja tiče, možete je pronaći na zvaničnoj Galaxy Apps prodavnici. Ukoliko radije preferirate da je instalirate sa memorije telefona, OVDE možete da je preuzmete. Dakle, na Google Play prodavnici se ova aplikacija ne može pronaći.

Ako malo bolje sagledamo poteze LG i Samsung kompanija u poslednje vreme, možemo zaključiti da oni pokušavaju da animiraju svoje korisnike tako da češće koriste zaključani ekran. LG je uklonio fioku sa aplikacijama na svom LG G5 modelu, dok Samsung putem svoje Good Lock aplikacije pokušava da maksimizira prednosti zaključanog ekrana. Verovatno kako bi se umanjila potrošnja baterije, a možda i grešimo…