Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Šta je Pushbullet i kako se koristi?

Šta je Pushbullet i kako se koristi?

Pushbullet je aplikacija koja vam pomaže da spojite računar i telefon. Pored slanja SMS poruka direktno sa računara, Pushbullet poseduje još mnogo sličnih opcija.

U ovom tekstu ćemo pisati o aplikaciji za koju smatramo da svi treba da je koriste. Ali baš svi! Zašto? Prvo, svi mi kuckamo poruke, neko manje, neko više, ali ih kuckamo. Taj posao na telefonu i nije baš tako prijatan i zna da se oduži.

 



Jednostavno, kuckanje poruka na telefonu se uvek na kraju završi sa “slovom u grlu”. Ili se proguta neko slovo ili se ne kucaju zarezi, tačke i ostali znaci jer ih je teško pronaći. Na računaru to nije tako komplikovano jer je tastatura fizička i dovoljno velika za prijatno kuckanje. Pushbullet je upravo ta aplikacija koja omogućava slanje SMS poruka direktno sa računara. Naravno, te SMS poruke se šalju sa broja telefona koji ste sinhronizovali i upravo taj broj će snositi troškove.

*Napomena

Neke od opcija koje budemo pominjali su dostupne samo za pretplaćene korisnike. Cena pretplate na godišnjem nivou je 40$, a na mesečnom je 5$.

Pushbullet aplikacija nije namenjena samo za slanje SMS poruka sa ruačunara. Pomoću ove aplikacije možete razmenjivati fotografije, video snimke, muziku i slično. Dakle, bez problema možete poslati bilo koju datoteku sa jednog registrovanog uređaja na drugi. Takođe, bez problema možete razmenjivati poruke između uređaja. To vam je kao da imate mali interni “Instant Messenger” (skr. IM) za sve vaše registrovane uređaje na Pushbullet. Da napomenemo, registrovanje uređaja možete obaviti putem svog Google ili Facebook naloga.



Neke druge, podjednako korisne mogućnosti Pushbullet aplikacije su i prikazivanja gotovo svih obaveštenja sa telefona na ekran računara. Zašto da tražite telefon kada čujete da vam je nešto stiglo kada to možete proveriti i na računaru. Pojedina obaveštenja, na koje se ustvari može i odgovoriti, postoji i taster putem kog možete odgovoriti na poruku, email i slično. Shodno tome, veliki deo posla sa telefona bukvalno prebacujete na računar što je itekako olakšavajuće.

Pushbullet ima i kategoriju “Kanali” koja svojim korisnicima omogućava da zaprate neke kanale informativnog tipa. Na to gledajte kao na neku kategoriju gde možete pročitati brojne vesti o svemu. Ipak, da bi vam se bilo šta izlistalo, potrebno je prethodno zapratiti one saktove tj. kanale čija je tematika koja vas interesuje.

Mi ćemo vam ukratko napisati šta treba da uradite kako bi podesili Pushbullet na telefonu i računaru kako bi mogli da šaljete SMS poruke, razmenjujete podatke između uređaja i koristite sve druge opcije aplikacije.



1. Prvo preuzmite i instalirajte Pushbullet aplikaciju na svoj telefon:

Android

>> Pushbullet <<



iOS

>> Pushbullet <<

2. Zatim preuzmite Pushbullet program i instalirajte ga na vaš računar:

Windows

>> Pushbullet <<

3. Pokrenite aplikaciju na telefonu i prijavite se pomoću svog Google ili Facebook naloga. Nekako nam se čini da je Google nalog bolja opcija.

4. Pokrenite program na računaru i takođe se prijavite pomoću svog Google ili Facebook naloga. Bitno je samo da se prijavite pomoću istog naloga putem kog ste se prijavili na telefonu.

5. Kada završite sa prijavljivanjem, sinhronizacija će biti obavljena. Sada je na redu da se upoznate sa programom tj. aplikacijom. Pa da krenemo redom:

- Prva opcija “Explore” je tu kako bi se upoznali sa najbitnijim opcijama Pushbullet programa.

- Druga opcija “People” je tu kako bi dodali Pushbullet prijatelje i kasnije se dopisivali sa njima. Unutar ove kategorije možete i razmenjivati datoteke sa prijateljima.

- Treća opcija je “Devices” i tu možete pregledati sve registrovane uređaje. Razmenu datoteka između vašeg trenutnog uređaja sa nekim na listi se vrši na sledeći način

* Selektujte uređaj kom želite da pošaljete datoteku

* Kliknite na “spajalica” taster, odaberite datoteku i potvrdite odabir na “open”.

- Četvrta opcija je “Following” tj. kanali gde možete pratiti novosti svih onih koje ste prethodno zapratili.

- Peta opcija je “SMS” gde možete pregledati sve vaše primljene SMS poruke, nastaviti komunikaciju sa računara ili započeti novo SMS dopisivanje.

- Šesta opcija je “Notifikacion” gde zapravo možete da pregledate sva propuštena obaveštenja.

- I na kraju je tu opcija “Settings” gde zapravo podešavate kako će se Pushbullet program na računaru ponašati.

Dakle, slanje poruka sa računara, po priloženom, i nije težak posao, zar ne? Sve što treba da uradite nakon sinhronizovanja uređaja je da pokrenete program, da kliknete na “SMS”, pronađete kontakt i započne dopisivanje.

Ukoliko imate neko pitanje slobodno nam pišite u komentarima ovog posta! Vrlo rado ćemo pomoći ukoliko možemo.