Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Video pozivanje je sada moguće i putem WhatsApp-a! Evo kako da to aktivirate...

Video pozivanje je sada moguće i putem WhatsApp-a! Evo kako da to aktivirate...

Nova BETA verzija WhatsApp aplikacije za Android sada ima novu funkciju a to je video pozivanje. Evo kako da je aktivirate!

Video pozivanje u WhatsApp aplikaciji će biti jednostavno, kao i kod drugih aplikacija. Dakle, potrebno je samo pronaći kontakt, dodirnuti na taster za pozivanje i odabrati “video”. Ukoliko osoba koju pozivate ima noviju verziju koja podržava video pozivanje, pojaviće vam se protokol pozivanja, u suprotnom će se samo pojaviti obaveštenje da pozvani kontakt mora da ažurira svoju WhatsApp aplikaciju.

Da potsetimo, ova nova funkcija je za sada dostupna samo za korisnike BETA verzije. To automatski znači da postoje neke greške. Jedna od najčešćih su “šutcanja” i kočenja, kao kod sporije konekcije. No, i pri video pozivu na protoku od 50 Mbps, greške su prisutne.



Facebook polako unapređuje svoju WhatsApp aplikaciju na način koji će sigurno uticati na Google Allo i Duo aplikacije. Biće teško ovim “gušterima” da se probiju i obezbede svoje sigurno mesto na tržištu.

Sve u svemu, na ovom LINKU preuzmite WhatsApp aplikaciju i probajte video pozivanje odmah. Za ispravke grešaka koje se javljaju jednostavno sačekajte novu, zvaničnu verziju. Ne zaboravite, osoba koju pozivate mora da ima novu verziju WhatsApp aplikacije tj. onu koju ćete vi sada upravo instalirati.