Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

VLC dobio podršku za chromecast i Samsung DeX stanicu!

VLC dobio podršku za chromecast i Samsung DeX stanicu!

Od sada možete pustiti svoje video zapise na TV-u putem VLC aplikacije, koristeći chromecast. Takođe, stigla je i podrška za Samsung DeX stanicu.

Možda najlakši način da podelite sliku sa ekrana telefona na TV je putem chromecast tehnologije koja je inače među najzastupljenijim. Zahvaljujući novijoj verziji VLC aplikacije, sada možete da emitujete sve video zapise sa memorije telefona na veliki ekran televizora.

 



VLC za Android, verzije 2.9.0 BETA, je prilično velika nadogradnja za jednu multimedijalnu aplikaciju. Osim ispravki po pitanju određenih grešaka, stižu nam i dva vrlo korisna noviteta, a to su deljenje ekrana telefona i kompatabilnost sa Samsung DeX stanicom.

No, treba znati da chromecast podrška i dalje u probnoj fazi što znači da su neke greške očekivane. Uglavnom, dobro je videti spremnost programera da osposobe VLC aplikaciju za crhomecast. Ovo za nas krajnje korisnike znači da ćemo kroz par meseci imati omiljeni “player” putem kog možemo da pustimo lične video zapise direktno na TV i da pritom sve radi savršeno. Ali… Može se desiti da ova verzija brzo izađe iz BETA faze, a možda i malo sporije.

Što se Samsung DeX podrške tiče, to se odnosi na adaptiranje aplikacije na novo grafičko okruženje. To znači da se VLC player lako može transformisati u jednu aplikaciju koja ima sve mogućnosti kao i desktop programi. Da podsetimo, Samsung DeX stanica tome i služi tj. da telefon transformiše u desktop uređaj.

VLC 2.9.0. BETA možete preuzeti besplatno sa Google Play prodavnice.