Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Your Phone aplikacija za Windows računare dobila mogućnost telefonskog pozivanja!

Your Phone aplikacija za Windows računare dobila mogućnost telefonskog pozivanja!

Uskoro ćete moći da pozivate direktno sa računara, koristeći Your Phone aplikaciju i broj koji je u vašem telefonu.

Microsoft je pre možda godinu dana lansirao “Your Phone” aplikaciju za Android uređaje. Ideja kompanije je bila da lansiraju aplikaciju koja će na najbolji mogući način da sinhronizuje Android telefone sa Windows računarima. 

 



U početku je aplikacija donosila neke osnovne funkcije, kao što je uvid u poruke, fotografije i slično, dok danas već imamo neke prilično korisne funkcije i opcije. Međutim, to nije sve što će Microsoft Your Phone aplikacija moći da pruži. Radi se na nekim novim opcijama među kojim su sinhronizacija obaveštenja, projektovanje ekrana telefona na računar, daljinska kontrola telefona, indikator baterije i pozivanje tj. primanje poziva preko računara. Neke od ovih funkcija i opcija pojedini Windows 10 korisnici su dobili, dok će ostale tek dobiti.

>> Microsoft sprema novu "Your Phone" aplikaciju za sinhronizaciju telefona sa Windows 10! <<

>> Kako podesiti “Your Phone” aplikaciju na Windows 10 računaru? <<

Naime, Windows Insider korisnici već sada imaju u okviru Your Phone aplikacije indikator o bateriji telefona. Taj indikator će boraviti odmah iznad naslovne ilustracije telefona, u gornjem desnom uglu panela. Super je to što se može pogledati tačan procenat napunjenosti baterije prelaženjem kursora preko baterija ikone.

Takođe, uskoro nam stiže još uzbudljivija funkcija, a to je pozivanje i primanje poziva putem na Windows računaru putem Your Phone aplikacije. Pozivi se obavljaju putem Bluetooth-a te je posedovanje tog modula na računaru jedini hardwerski preduslov kako bi sve funkcionisalo. 



Sve će raditi na očekivan način. Klikom na opciju “Call” otvoriće se panel sa brojčanikom i sa praznim poljem za pretragu kontakta. Dakle, bez problema možete pretražiti kontakt iz imenika vašeg telefona i tako napraviti poziv. No, da ne bismo pisali u nedogled kako izgleda proces pozivanja ili primanja poziva, predlažemo da pogledate video koji su napravili kolege sa Windows Central portala.

Ukoliko do sada niste instalirali i podesili YourPhone aplikaciju, predlažemo da pogledate priloženo uputstve gde između ostalog imate i linkove za preuzimanje:

>> Kako podesiti “Vaš telefon” aplikaciju na Windows 10 računaru? <<