Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

YouTube aplikacija za decu je sada postala još bolja!

YouTube aplikacija za decu je sada postala još bolja!

Nova YouTube Kids aplikacija donosi dodatne opcije za nadzor roditelja i mogućnost prikaza sadržaja za stariju decu!

Google je još 2015. godine lansirao aplikaciju koja bi trebalo da pomogne roditeljima kako bi, koliko, toliko, uspostavili kontrolu nad time šta im deca gledaju na YouTube-u. Ta aplikacija se naziva YouTube Kids i ona upravo dobila neke nove opcije i funkcije.

 



U novoj YouTube Kids aplikacije će moći da se personalizuje prikaz video zapisa prema uzrastu. To znači da će se starijoj deci da se prikazuju neki video zapisi za koje algoritam smatra da je prikladan, dok isti taj sadržaj se neće prikazivati mlađoj deci jer bi mogao loše uticati na njih.

>> YouTube za decu se upravo pojavio! (VIDEO) <<

>> Najbolje aplikacije za nadzor dece! [Parental Control] <<

Naravno, tu je i nova opcija koja omogućava roditeljima da prvo odobre prikaz nekog videa pa tek onda da se on prikaže deci unutar YouTube Kids aplikacije. Roditelji će na taj način sami birati kanale i video sadržaj za koji smatraju da je prikladan za njihovu decu.

Svi znamo da mlađa deca vole kuce, vozove, zivotinje i slično, ali to nije slučaj sa starijom decom koja najviše od svega vole igrice i “gejming” video sadržaj. Iako nam je sve to oko gledanja kako drugi igraju nema previše smisla, deca jednostavno to vole. Uživaju u forama, takozvanim “Easter Egg-vima” i u komunikaciji sa poznatim YouTube kreatorima. Samim tim, nova YouTuba aplikacija je omogućila prikaz takvih videa za stariju decu.



Doduše, sve ovo je za sada dostupno u SAD. No, uvek možete preuzeti YouTube Kids aplikaciju i koristiti ostale opcije koje su svakako koristne. Budući da YouTube Kids aplikacija nije dostupna za naš region, potrebno ju je pruzeti sa priloženog linka:

>> YouTube Kids <<