Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

YouTube lansirao mobilni "Livestram" i SuperChat opcije!

YouTube lansirao mobilni "Livestram" i SuperChat opcije!

Konačno je emitovanje uživo omogućeno na YouTube aplikaciji za pametne telefone. Evo kako se koristi nove "Livestram" i "SuperChat" opcije i ko će ih prvi dobiti...

YouTube je krenuo sa omogućavanjem nove funkcije za korisnike pametnih telefona. Ali ne sve! YouTuber-i koji imaju kanal sa preko 10.000 pretplatnika će sada, pomoću telefona, moći da se uključe uživo. Doduše, YouTube obećava da će emitovanje uživo (eng. live) funkcija biti dostupna i ostalim korisnicima u narednom periodu.

 



Kako bi uživo emitovali video, potrebno je pristupiti YouTube aplikaciji, dodirnuti na crvenu “kamera” ikonicu, pa na “počni striming” taster i dodeljivanjem naslova počinje “live”.

YouTube navodi kako se snimak uživo emitovanja sa telefona može pronaći u pretrazi sajta ili na samom zidu kao preporuka. Takođe, oni obećavaju da će emitovanje uživo preko telefona biti brzo i pozdano zahvaljujući stabilnoj YouTube “infrastrukturi”.

Uz takozvani “mobile livestream”, YouTube lansira i SuperChat opciju o kojoj smo vam nedavno pisali. Ona omogućava vernim obožavaocima da plate kako bi njihov komentar sigrnu bio bio vidljiv YouTuber-u koji uživo emituje snimak. Više o SuperChat aplikaciji pročitajte OVDE.

Mi ćemo vam veoma brzo napisati neke beleške o novoj opciji i uraditi video uputstvo koje će vam poslužiti da se bolje upoznate sa “Livestream” funkcijom. Imajte na umu da ćete moći da vidite kako se komentari prikazuju, lajkovi i slično.



Ako niste probali “Livestream” na Faceboook, onda bi možda bilo vreme za to. Više informacija OVDE.