Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Alympus je idealno rešenje za one koji žele maksimum od svog iPhone uređaja! (VIDEO)

Alympus je idealno rešenje za one koji žele maksimum od svog iPhone uređaja! (VIDEO)

Sa vremena na vreme naiđemo na neku JailBreak modifikaciju koja nas oduševi. Alympus, nova JailBreak modifikacija koja se našla na Cydia marketu, spada baš u tu kategoriju.

 

iKyle, dobro poznat Cydia programer i talentovani dizajner Surenix su iPhoneHacks.com redakciji dali kratak uvid u novu modifikaciju nekoliko dana pred puštanja u etar. “U početku smo mislili da se radi o novoj “app switcher” modifikaciji međutim prešli smo se jer je u pitanju nešto više od toga” naveli su oni. Kako programeri ove modifikacije govore “Alympus je novi dom za vaše apliakcije, muziku i prekidače”.

App Switcher

*App Switcher je stranica koja prikazuje sve aktivne aplikacije i pomoću koje prelazite iz jedne aplikacije u drugu



Kao što se moglo i pretpostaviti, Alympus je potpuno redefinisao podrazumevani “app switcher”. Njemu se može pristupiti prevlačenjem prsta sa dna ekrana prema vrhu ili duplim dodirom tastera za početni ekran. Razvlačenjem dva prsta po sredini ekrana dok ste u “app switcher”-u možete zumirati i tako preći tj. doći do željene apliakcije. Skupljanjem dva prsta po sredini ekrana dok ste u “app switcher”-u odaljavate pregled pokrenutih aplikacija gde možete pregledati maksimum 9 različitih aplikacija/prozora.

>> CyNotifier je odličan tweak za iPhone korisnike sa iOS 8 platformom! <<

>> Lithium je tweak koji može promeniti temu indikatora baterije na iPhone-u! <<

>> RecordPause je besplatni tweak koji će vam olakšati snimanje pomoću iPhone telefona! <<

Takođe, Alympus "Control Centar" pretvara u ekran sa prekidačima i kontrolama za reproduktovanje muzike. Ekran sa prekidačima (eng. toggles screen) pruža brz pristup pojedinim opcijama, funkcijama i skraćenicama koje vode do pojedinih aplikacija. Dakle imate mogućnost da aktivirate AirPlane stanje, WiFi, Bluetooth, lampu, da startujete aplikacije kao što su digitron, alarm, kamera, i slično. Takođe, dodirom na jedan taster možete pristupiti nedavno kontaktiranim osobama, da podesite osvetljenje ekrana i još mnogo toga. Ekranu sa prekidačima i skraćenicama možete pristupiti prevlačenjem prsta na sa leve strane ekrana na desno dok ste u “app switcher”-u. Nažalost, modifikovanje prekidača i skraćenica nije dostupno ali je moguće izmeniti raspored i tako prilagoditi prikaz ekrana sa prekidačima.



>> NextGen UI 5 je fenomenalni tweak koji menja korisnički izgled iPhone uređaja! (VIDEO) <<

>> Anchor je iOS tweak koji će vam se sigurno dopasti! (VIDEO) <<

>> Evo kako da na iPhone-u podesite navigacioni bar poput onog na Android-u! (VIDEO) <<



Music Controls

*Kontrole koje se odnose na reproduktovanje muzike

Prevlačenjem prsta sa desne strane ekrana prema levoj u “app switcher-u” dolazi se do Musci Player stranice što korisnicima pruža brz pristup raznim opcijama. Duplim dodirom na naslovnu fotografiju albuma startuje se Music Player aplikacija. Vrlo lako možete promeniti mračnu temu i izabrati svetlu putem tri brza dodira na naslovnu fotografiju albuma.



>> 7 novih modifikacija za iOS! <<

Gesture Contrlos

*Kontrole putem prevlačenja prstiju po ekranu

Kako bi korisnici mogli da fluidno dolaze do ovih zanimljih pogodnosti koje Alympus nudi, programeri su dodali nekoliko korisnih gestura. One omogućavaju brz pristup putem prevlačenja prsta niz duž donje ivice ekrana prema levoj strani za ekran sa prečicama ili desnoj strani za ekran sa muzičkim kontrolama. Ove gesture se nazivaju “continuous swipe”.

Postoje i gesture pomoću kojih možete doći do fabričkog app switcher-a, “Control Center”-a ili da se zatvori tekuća aplikacija.

Alympus je dostupan na Cydia prodavnici za 3.99$ što i nije mnogo uzimajući u obzir ono što dobijate. Alympus je fantastična modifikacija ali kada bi imala mogućnost detaljnijeg modifikovanja ekrana sa prekidačima, onda bi ova modifikacija bila definitivno pravi hit među JailBrak korisnicima.

Momci sa iPhoneHacks.com su napravili i video koji detaljnije prikazuje rad Alympus Tweak-a, pogledajte kako to izgleda: