Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Kodi (XBMC) na iPhone, iPad ili iPod Touch?

Kako instalirati Kodi (XBMC) na iPhone, iPad ili iPod Touch?

Iskoristite maksimum svog Apple uređaja! Pogledajte kakav audio i video player možete instalirati na iPhone, iPad ili iPod Touch uređaju! 

Kodi je aplikacija otvorenog koda ili izvornog koda, kako je vama lakše, (eng. open source), nekada poznata pod imenom XBMC. Kodi je tu da pustite gotovo sve tipove video klipova, filmova odnosno sav video i audio sadržaj svih formata. Ono što je super vezano za ovu aplikaciju je to da pomoću nje možete reproduktovati sadržaj kako sa uređaja tako i sa mediabox-a ili interneta. Takođe, Kodi podržava nekoliko operativnih sistema uključujući i iOS.

Mi znamo koje benefite sve dobijate ovom aplikacijom zato želimo da je imate i vi na svom uređaju. Da bi ste je instalirali neophodno je da imate JailBreak. Ako do sada to niste obavili na priloženim linkovima imate uputstvo koje će vam pomoći da uradite JailBreak. Pre nego što uradite JailBreak, OVDE pročitajte šta je to i koja je razlika između JailBreak-a i Root-a.



Kako uraditi JailBreak na iPhone, iPad i iPod uređajima koji rade na iOS 7.1.2?

Kako uraditi JailBreak za iPhone uređaje koje pokreće iOS 8.1.1 i iOS 8.1.2?

Ako već imate odrađen JailBreak onda odmah možete započeti sa instaliranjem Kodi aplikacije, evo kako:

1. Pokrenite aplikaciju Cydia koju ste dobili nakon JailBreak-a.

2. Dodirnite “Source” na panelu.

3. Dodirnite na “Edit” pa na “Add”.



4. Unesite sledeći URL u polje za tekst: http://mirrors.kodi.tv/apt/ios/ i dodirnite na taster “Add Source”.

5. Cydia će po dodiru na “Add Source” započeti preuzimanje aplikacije. Kada se to završi samo dodirnite na taster “Return To Cydia”.

6. Na panelu “Source” dodirnite na “Team Kodi” izvor.

7. Zatim idite do “Multimedia” i dodirnite na “Kodi-iOS > Install” Ako ne možete da nađete “Multimedia” jednostavno dodirnite na “Edit” taster u okviru “Cydia” aplikacije naravno i uverite se da je “Multimedia” taster na “On”.



8. Sada samo sačekajte da se "Kodi" aplikacija instalira na vaš uređaj. Kada instaliranje završi samo dodirnite na taster “Return To Cydia”.

Kada sve ovo obavite vratite se na početni ekran gde bi trebalo da se pojavi "Kodi" ikonica. Pokrenite je i videćete korisnički izgled sa kojim ćete moći da se malo igrate i istražujete njegove funkcije.

Nadamo se da će vam se dopasti i da ćete ostaviti komentar šta je to što vam je ostavilo lep ili ružan utisak kod "Kodi" aplikacije.