Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako napraviti profesionalnu fotografiju pomoću iPhone-a?

Kako napraviti profesionalnu fotografiju pomoću iPhone-a?

iOS je pun aplikacija za fotografisanje i uređivanje fotografija ali koje su one najbolje? Pripremili smo vam listu koja sadrži tri najbolje aplikacije u pomenutom domenu koje će vam pomoći da napravite profesionalnu fotografiju!

Apple-ovi iPhone telefoni prave jako dobre fotografije, a iz godine u godinu njihove kamere su sve bolje i bolje. Iako je Apple odbio da u svojim telefonima ugradi senzore koji sadrže rezoluciju veću od 8 MPx, njihovi telefoni i dalje prave jasne i čiste fotografije. Istina, ne najbolje ali opet medju najboljim.

Ne zaboravimo, i iPhone telefoni mogu da koriste aplikacije koje mogu poboljašiti fotografiju ručnim uređivanjem. Srećom to je sektor gde programeri aplikacija trećeg lica (eng. third-party) brigiraju! Apple iOS Store je dom mnogih vrhunskih aplikacija koje od fotografija prave prava mala umetnička dela. Za neke od tih aplikacija, sigurni smo, već znate i uveliko ih koristite. Ako niste znali za njih onda je vreme da saznate.



Svesni smo da Apple-ova fabrička aplikacija za fotografisanje ima pregršt funkcija i opcija, međutim postoji dodatnih nekoliko načina da poboljšate svoje iskustvo kada je fotografisanje i uređivanje fotografija u pitanju. Instagram je naravno jedna od aplikacija koja to radi na jedan uglađen i lagan način, međutim ona nije jedina, a nije ni kompletna.

Verujte nam, nije lako izabrati pet vrhunskih aplikacija za fotografisanje i uređivanje fotografija, ali ipak smo uspeli da napravimo listu koja sadrži aplikacije koje će vas oduševiti.

Manual

Kada je u pitanju “Manual” aplikacija sam naziv je dovoljan kako bi se ona opisala. Dakle pomoću ove aplikacije možete napraviti fantastične fotografije i ručno modifikovati ISO, fokus, orijentaciju, balans bele boje i još mnogo toga. Njena cena je 1.99$ i možete je preuzeti direktno sa ovog LINKA.

Afterlight

Što se tiče Afterlight-a sve se vrti oko filtera, ramova i instagrama. Tu je inzvaredna paleta već određenih filtera, plus oni filteri koje vi sami kreirate. Ako ste osoba koja obožava Instagram, Afterlight je neizostaviv. Spomenućemo naravno da poseduje sve standarne alatke za uređivanje fotogradija kao što su rotiraj , opseci, promeni veličinu i slično. Takođe, pomoću Afterlight aplikacije možete načiniti fotografije i u realnom vremenu primeniti neke modifikacije. Apliakciju Afterlight možete preuzeti direktno sa ovog LINKA po ceni od 0.99$.

 



VSCO Cam

Evo jedne aplikacije koja je besplatna za preuzimanje ali zahteva plaćanje u okviru aplikacije (eng. in app purchase, freemium). Ono što je super u vezi ove aplikacije je sinhronizacija sa oblakom, tako da sve vaše kupovine vezane za ovu aplikaciju biće sačuvane. To znači da nećete morati da iznova kupujete nekada već plaćene filtere ili opcije već sve to možete dobiti nazad jednostavim prijavljivanjem na svoj nalog. Prema iskustvu ostalih korisnika ove aplikacije, možemo zaključiti da su filteri VSCO Cam aplikacije nekako bolji, ali se skoro svi plaćaju. Gledajte to sa vedrije strane, barem nećete nailaziti toliko često na fotografije koje su poput vaših. Dakle, aplikaciju besplatno možete preuzeti direktno sa ovog LINKA.

 



 

Nadamo se da vam se dopadaju ove aplikacije? Pratite nas jer ćemo uskoro napraviti tekst o najboljim aplikacijama za pravljenje i uređivanje video snimaka.