Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolja podcast aplikacija je sada potpuno besplatna. Preuzmite je odmah!

Najbolja podcast aplikacija je sada potpuno besplatna. Preuzmite je odmah!

Evo ko je kreirao najbolju Podcast aplikaciju za iOS telefone i zašto je odlučio da ona bude besplatna!

Za Overcast aplikaciju se uveliko smatra da je jedna od najboljih podcast aplikacija za iOS uređaje, možda bolja i od Android podcast apliakcija. Za mnoge, Overcast-ov jednostavni korisnički izgled sa izuzetno korisnim funkcijama, kao što je “sečenje tišine” i “isticanje glasa”, je ključni segment zbog kojeg uživa status “najbolja aplikacija od svih”.

 



Nekada su korisnici morali da plate 5$ kako bi se upoznali sa Overcast aplikacijom, međutim sada to više nije slučaj. Sada, tvorac Overcast-a, Marco Arment, je lansirao novu Overcast 2 aplikaciju koja je bazirana na besplatan biznis model. Kako on navodi, nije mu se dopalo što većina korisnika nije mogla da vidi i koristi glavne funkcije zbog 5$ pa je rešio da one budu besplatne. No, za one kojima se aplikacija dopada je obezbeđen taster gde mogu dobrovoljno da doniraju 1$ u znak podrške njegovom radu.

Nova verzija aplikacije ne podrazumeva samo otključavanje postojećih funkcija, već ona uključuje i neke nove funkcije. Ono što Marco dodaje je to da će Overcast podržavati novu 3D Touch tehnologiju koja je zastupljena na iPhone 6s i 6s Plus telefonima. Sve u svemu, vredi probati novu Overcast aplikaciju sa svim besplatnim funkcijama. Preuzmite je sa priloženog linka:

>> Overcast 2 <<

Ukoliko ne znate šta je overcast u daljem tekstu vam to prenosimo sa Wikipedia sajta:

Šta je Podcast

Podcast je digitalna datoteka koja sadrži audio ili audio-video zapis koji se distribuira putem Interneta koristeći RSS tehnologiju, a namijenjen je gledanju (ili slušanju) na računaru, digitanom penosnom player-u poput iPod-a ili televizije koristeći uređaje poput Apple TV-a.

Naziv podcast je složenica riječi POD (personal on demand) i engleske riječi “broadcast”. Iako su na početku podcasti bili isključivo audio datoteke, najčešće u mp3 formatu, danas se za podcast uglavnom smatraju video sadržaji. Video podcast se još naziva i vidcast (vlog), a osobe koje se bave podcastingom se nazivaju podcasteri.



RSS agregatori specijalizirani za skidanje Podcasta zovu se “Podcatcheri”.

Prvim podcastom smatra se "The End Of Days" pokrenut 31. oktobra 2003. godine.