Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sunrise je iOS kalendar aplikacija sa odličnim vidžetom!

Sunrise je iOS kalendar aplikacija sa odličnim vidžetom!

Sunrise je iOS aplikacija koja ima prelep vidžet!

Sunrise je već godinama omiljena aplikacija mnogim korisnicima pametnih telefona! Međutim, potpuno novo ažuriranje na 3.0 za iOS, je najbolji primer koliko je dobar iOS 8 vidžet pregled. Jednim prevlačenjem prsta možemo pregledati nadolazeće obaveze tj. događaje, a dobijamo i celodnevni prikaz naših obaveza. Da podsetimo, Sunrise sarađuje sa iCloud kalendarom, Google kalendarom i Microsoft Exchange-om.

Tu su naravno još nekoliko novih opcija koje dolaze uz novu 3.0 zakrpu. Sada je Sunrise kompatabilan sa ekranima veličine iPhone 6 i iPhone 6 Plus modela. Sada imate proširen pregled događaja u aplikaciji. Kompanija je upravo dodala još dve integracije sa Google task i Eventbrite.



Sada se mogu dodati, urediti i označiti kao obavljeni “to-do” zadaci sa Google Task-a direktno iz Sunrise-a bez napuštanja i izlaženja iz aplikacije. Slični proces je i kada kupujete tiket na Eventbrite, pojaviće vam se u Sunrise kalendaru bez ručnog dodavanja obaveze da kupite tiket. Vaš Sunrise nalog možete povezati na iOS i Adroidu u podešavanjima.

Pored ove dve sjajne integracije, najnovija i najbolja funkcija je novi iOS vidžet. Mnogi su hvalili Fantastical i njegove vidžete. Mi nismo nešto mnogo doživeli te vidžete praktičnim i preterano korisnim. Po našim kritikama i po kritikama stručnjaka Fantastical je u suštini “mala beba” za Sunrise.

Ipak, iOS 8 vidžeti mogu lako postati glomazni ako pokušaju da imitiraju neke “napucane” aplikacije. Primera radi, Neato simulira tastaturu u vidžetu kako bi ste direktno hvatali beleške. U pitanju je jako loše iskustvo jer ni blizu nije klasičnoj tastaturi.

Korisnici radije žele lepo definisane vidžete koji daju relevante informacije. Svaka od tih informacija mogu biti dubok link ka startovanju stranice određene aplikacije. iOS 8 vidžeti nam dopuštaju da kreiramo ličnu tablu statusa koji su u svakom trenutku dostupni. Čak i kada je iPhone zaključan. Sunrise nas obaveštava o sledećem sastanku, lokaciji tog sastanka i male profilne sličice ljudi sa kojima se sastajete. Ako zaželite detaljne informacije o sastanku dodirom na događaj im pristupate. Ako želite da kreirate novi događaj, obavezu ili sastanak, vi imate skraćenicu za dodavanje u gornjem desnom uglu vidžeta.

Sunrise je prava stvar za one kojima je organizacija na prvom mestu. Pored toga što je veoma pametno osmišljena ona je dizajnerski fantastično urađena. Aplikaciju za iOS možete direktno preuzeti sa ovog LINKA, a za Android sa ovog LINKA.