Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Zaključani ekran za iPhone u stilu OS X-a! [JailBreak Login Tweak]

Zaključani ekran za iPhone u stilu OS X-a! [JailBreak Login Tweak]

Evo koja će vam to modifikacija (Cydia tweak) omogućiti da konvertujete svoj zaključani ekran na iPhone-u tako da izgleda poput onog na OS X Mac uređajima! 

Sa vremena na vreme pojavi se po neki JailBreak koji nas sve podseti na mogućnosti i lepotu “otključavanja” iPhone uređaja. Oni koji do sada već nisu uradili JailBreak verovatno nisu ni upoznati sa raznim modifikacijama, poput OS X zaključanog ekrana o kom ćemo mi danas govoriti.

Radi se o modifikaciji koja će vašem iPhone uređaju podariti zanimljiv zaključani ekran poput onog na OS X uređajima. Oni koji već poseduju Mac računar, sa OS X operativnim sistemom, već znaju kako to izgleda. Oni koji ne znaju, evo fotografije koja će im to pokazati:



Dakle, okrugla profilna ikona na sredini sa praznim boljem ispod nje za unos lozinke. To je na Mac računarima koje pokreće OS X. Što se iPhone modifikacije tiče, OS X zaključani ekran je potpuno isti, sa profilnom fotografijom na sredini i sa tri taster ispod za: isključivanje, restart i prebacivanje telefona u režim sna. Što se profilne fotogragije tiče, uvek možete odabrati neku koja se vama dopada, za lozinku možete postaviti poruku koja će nagovestiti kako ona ide.

Ono što je super kod ovog zaključanog ekrana je da on ne eliminiše onaj fabrički. To je bitno jer korisnik nekada jednostavno želi da proveri notifikacije već sa zaključanog ekrana, bez otključavanja. To može učiniti jednostavnim prevlačenjem prsta sa leve na desnu stranu, preko OS X zaključanog ekrana. No, kada unesete odgovarajuću lozinku, OS X zaključani ekran će vas odvesti direknto na početni ekran telefona.

login-tweak

Nakon instaliranja OS X zaključanog ekrana sa Cydia prodavncie, potrebno je pristupiti podešavanjima telefona, a zatim naravno opcijama OS X zaključanog ekrana. Tu ćete naći “Configuration” kategoriju unutar koje možete prilagoditi OS X zaključani prema svom ukusu.

Treba napomenuti da je ova modifikacija još u fazi razvoja te ona ima nekoliko par grešaka. Jedna od njih je to da se sa vremena na vreme izgubi polje za unos lozinke. Tada, jedini način da se to sredi je da se korisnik prebaci na fabrički zaključani ekran na način kao što smo ranije opisali i da putem njega otključa telefon. Druga greška se odnosi na profilnu fotografiju pa se tako ona sa vremena na vreme izgubi.



Tvorci ove modifikacije tvrde da rade na tome da reše sve greške. Tačan naziv OS X zaključanog ekrana za iPhone je “Login” i možete ga pronaći na Cydia prodavnici u okviru BigBos ponude. Podržava i iOS 9.3.3, a košta 1.99$.

Nadamo se da vam se dopada ovaj članak, a imate vremena u komentarima nam pišite vaše mišljenje o OS X zaključanom ekranu za iPhone.