Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

HTC U Ultra i U Play predstavljeni novinarima u Srbiji! [Prvi utisci] (VIDEO)

HTC U Ultra i U Play predstavljeni novinarima u Srbiji! [Prvi utisci] (VIDEO)

Evo kako HTC U Ultra i HTC U play telefoni izgledaju uživo... Ovo su snimci i fotografije načinjene "iz prve ruke", a napravili smo ih samo za vas! Takođe, pišemo vam i prve utiske HTC U Ultra i HTC U Play telefona...

Pre par dana smo imali smo prilike da ubrzo nakon svetkske premijere, lično pogledamo i probamo nove U Ultra i U Play telefone. Iako hardver i softver nije finalan, HTC je rešio da nam se pohvali svojim staklenim uređajima pre lansiranja na tržište koje će se dogoditi u martu mesecu.

 



Marko Savković, regionalni mendažer HTC kompanije nas je prvo upoznao sa tim kako i zašto je HTC došao na ideju da napravi nove, “U” staklene telefone, ali i po čemu se to oni razlikuju od konkurencije…

U nekoliko navrata, Savković je istakao da HTC ne želi da najavi nešto bombastično ili da obeća nešto što kasnije njihovi uređaji ne mogu da ispune. Naime, HTC se ovaj put fokusirao da svojim novim Flagship-om donese ono najbolje što se trenutno može ponuditi, misleći na hardver, kameru, dizajn, softver i tako dalje. Shodno tome, on smatra da je HTC U Ultra trenutno najmoćniji telefon na tržištu.

Dakle, to automatski znači da novi HTC U Ultra, budući da je to flagship model iz ove U linije, trenutno ima najbolji čipset. Ali, da se prvopodsetimo njegovih karakteristika. Naime, U Ultra pakuje Snapdragon 821, a ne Snapdragon 835 čipset, pa je nas zanimalo kako to da se HTC ipak odlučio za čipset prethodne generacije. Savković to objašnjava time da je Qualcomm tek pre par nedelja predstavio novi Snapdragon 835 čipset, na CES 2017 sajmu, te da on HTC-u nije bio na raspolaganju u trenutku kada je U Ultra bio kreiran.

Umesto da čekamo jun i najavimo telefon sa 835 čipsetom, mi smo odlučili da uzmemo trenutno najbolji dostupan čipset, a to je Snapdragon 821, i izbacimo telefon odmah“ rekao je Savković.



Detaljnije karakteristike HTC U Ultra telefona, kao i više informacija o njemu, možete pronaći na priloženom linku:

>> HTC U Ultra - Nova linija, novi premium telefon! [Karakteristike] (VIDEO) <<

HTC U Ultra telefon je nešto sasvim novo iz HTC-a. U pitanju je prvi HTC telefon sa dva ekrana. Primarni ekran je dijagonale 5.7, a sekundarni 2 inča. Ovaj manji ekran nije tu samo za obaveštenja, već ga je moguće koristiti u druge svrhe. Dakle, pored informacija o vremenu, o tekućoj muzičkoj numeri, o nadolazećem sastanku iz kalendara, manji ekran se može koristiti kao toolbar za skraćenice prema određenim aplikacijama ili za skraćenice prema određenim funkcijama telefona.



*HTC U Ultra

 



Mini ekran HTC U Ultra telefona je u celosti interaktivan tako da u mnogim situacijama može poslužiti. Inače, Sense Companion će se često oslanjati ma naji ekran kako bi svojim vizuelnim delovanjem uštedeo bateriju. Bitno je znati da je gustina piksela manjeg ekrana ista kao i na velikom, te se razlika u kvalitetu prikaza slike ne može primetiti.

*HTC U Ultra

Sledeći značajni novitet je dizajn. HTC je svestan toga da metalna izrada više nije odlika samo premium uređaja pa su zato rešili da naprave telefon čija izrada i dizajn može da postigne ono što je legendarni One M7 postigao. HTC U Ultra ima zadnju zakrivljenu površinu, načinjenu od satkla. Zakrivljenost se ne javlja samo na bokovima, već i na vrhu telefona, kao i na dnu. Fino je videti da je USB Tip C konektor ojačan metalnim ramom, te nije prekriven staklom, jer svi mi nismo baš toliko pažljivi. Inače, staklo koje pokriva zadnju površinu HTC naziva Liquid Surface. U pitanju je staklo načinjeno iz više slojeva, tačnije pet, pa se boje prelivaju i pružaju neko potpuno novo iskustvo.

*HTC U Ultra

Mi jesmo oduševljeni kako telefon izgleda, ali nismo obožavatelji stakla. Kao i sva stakla, i ovo koje prekriva HTC U Ultra i U Play telefone je izuzetno osetljivo na otiske. Oba modela imaju isti dizajn koji između ostalog podrazumeva metalan ram i reljefan taster za otključavanje telefona.

*HTC U Play

Treba istaći da HTC U Ultra ima stereo postavku, ali ona ovaj put nema “Front-Face” orijentaciju već je jedan zvučnik na dnu telefona, pored USB Tip C konektora, a drugi na sa prednje strane, na vrhu, koji ujedno služi i kao slušalica. Bez obzira na fizičku postavku zvučnika, stereo ton je i dalje prisutan tako da korisnici kada preslušavaju neki muzički ili video sadržaj imaju osećaj kao da ton dolazi direktno iz ekrana.

*HTC U Play

HTC je među prvima lansirao telefon sa ličnim digitalnim asistentom koji koristi veštačku inteligenciju kako bi korisniku olakšao svakodnevnicu. Pisali smo vam o tome u prethodnom tekstu o HTC U Ultra telefonu, te nećemo previše diskutovati o tome, ali dodaćemo to da Savković ističe kako Companion sigurno neće dosađivati svojim postojanjem, već služiti na jedan na pametan suptilan način.

A kako bi Companion najbolje moguće razumeo svog vlasnika, HTC je to hardverski omogućio obezbedivši čak 4 mikrofona. Ovo znači da se na U Ultra telefon ne mora izdirati, gde god da se nalazite, pa čak i u okolnostima buke oko vas.

*Fotografije HTC U Ultra i U Play telefona možete pogledati u punoj rezolucuiji, na ovom LINKU.

MicroUSB je zamenjen novim USB Tip C konektorom i ako! Drago nam je da se HTC odlučio na taj hrabar potez jer USB Tip C donosi mnogo toga korisnog. HTC U Ultra dolazi sa novim U Sonic sistemom koji zahvaljujući ultrasončnim pulsevima analizira naše uho i prema tome prilagođava ton baš onako kako bismo mi voleli da ga čujemo. E sada, da HTC U Ultra ima 3.5 mm audio izlaz, ovo ne bi bilo moguće jer komunikacija sa slušalicama ide samo u jednom smeru. Kod USB Tip C konetkora je protok informacija u dva smera....

*HTC U Play

Mi često pišemo “3.5 audio izlaz” u našim tekstovima i kritikovali su nas zbog toga, kažu treba napisati “ulaz”. Međutim, ton tj. infromacije ne ulaze nego izlaze iz slušalica… Budući da HTC U Ultra analizira naše uho i te informacije šalje telefonu, sasvim je logišno zbog čega su potrebne slušalice sa konektorom koji ima protok informacija u oba smera.

HTC U Ultra ima i čitač otiska prstiju koji je implementiran u okviru home tastera.  HTC U Ultra dostupan je u četiri metalik boje - beloj, roze, crnoj i plavoj i kako nam u HTC kompaniji rekoše, napravljen je od pet slojeva stakla otpornog na habanje.

Naši utisci su pozitivni i zadnje staklo načinjeno od pet slojeva stvarno izgleda unikatno. Sve na prvi pogled pruža taj premium osćaj, međutim nešto konkretnije o kameri ne možemo reći. Savković tvrdi da će kamera U Ultra telefona biti najbolja na tržištu, bolja od one koju su oni napravili za Google Pixel telefone.

*HTC U Ultra

Što je najbitnije, saznali smo da će HTC 10 ipak dobiti naslednika. Savković nije hteo da nam govori nešto više o tome, ali je rekao sledeće: “Za sada mogu da kažem da radimo na nekoliko modela, koji će biti najavljeni uskoro, a svi koji čekaju naslednika HTC 10 neće biti razočarani“.

Znate kako, u početku smo bili malo razočarani kada je HTC izbacio nove staklene telefone. Međutim, sada kada znamo da će HTC dobiti svog naslednika, nadamo se metalnog, sasvim je normalno to što HTC prati trendove te je u okviru svoje punode uvrstio i telefone staklne izrade.

Naravno, imali smo prilike da pogledamo i probamo HTC U U Play telefon. Dizajn telefona je identičan HTC U Utltra modelu, stim da je kućište zadnje kamere okruglo. Karakteristike HTC U Play telefona priliče uređajima srednje klase, a detaljnije o njemu možete prionaći na priloženom linku:

>> HTC je napravio stakleni telefon, srednje klase: HTC U Play! [Karakteristike] (VIDEO) <<