Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei Mate 20 Pro i Huawei Watch GT su zvanično stigli u Srbiju! (VIDEO)

Huawei Mate 20 Pro i Huawei Watch GT su zvanično stigli u Srbiju! (VIDEO)

Direktor kompanije Huawei je srpskoj javnosti predstavio najnoviji Mate 20 Pro, kao i Huawei Watch GT.

Džordž Džan, direktor Huawei kompanije za naš region, je 14. novembra imao priliku da na svečanom događaju premijerno predstavi telefon za koji mnogi smatraju da je trenutno najbolji na svetu: Mate 20 Pro.

 



Znate i sami da smo mi imali prilike da eksluzivno probamo Huawei Mate 20 Pro, čak četiri dana pred svetsko zvanično lansiranje koje se odvilo u Londonu. Tada smo vam napravili “prvi utisci” video i članak u kojem smo se se dotakli najvažnijih karakteristika samog Mate 20 telefona.

>> Probali smo upravo lansirani Huawei Mate 20 Pro! (VIDEO) <<

Međutim, u prestižnom hotelu “Square Nine” smo ovaj put imali prilike da čujemo i Džordža, odnosno da porazgovaramo sa njim o tome šta on misli o Mate 20 Pro telefonu i Huawei Watch GT pametnom satu.

Ne želimo da ga citiramo u celosti, već ćemo vam svedeno preneti njegovo mišljenje. Naime, Džordž je prilično skromna, ali i realna osoba. On je pre svega govorio činjenice na koje kada se baci svetlo, i skrene pažnja, deluju vrlo imponzantno.



Primera radi, Huawei je čvrsto na drugom mestu na tržištu pametnih telefona. No, Džordž ističe da je drugo mesto samo prolazna faza jer je “poslednja stanica” da budu prvi na svetu! Kako on kaže, “možda ne ove godine, ali svakako će to biti uskoro”.

Džordž nije krio svoje odušvljenje te je sa nama podelio da je sa Mate 20 Pro modelom izuzetno ponosan jer on donosi konrektne inovacije. Kamere su daleko unapređene, sa postavkom koja “pokriva” sve potrebe jednog osnovnog, ali i naprednijeg korisnika.



Isto tako, sve te inovacije, kao što su obrnuto bežično punjenje ili pak zvučnik koji je smešten unutar USB Tip C konektora, rade pouzdano i bez greške. Složićemo se sa njim da je to izuzetno bitno.



Na naše pitanje, šta je to što baš voli kod Huawei Mate 20 Pro teleofna je on odgovorio: “Super brzo punjenje! Mislim, stvarno je super to što se on može napuniti do 70% za svega pola sata! Više telefon nije potrebno puniti tokom nooći, već ga je dovoljno načačiti na punjač pola sata. I da se razumemo, to nije samo reklama, to je realnost!

Naravno, Džordž je veoma ponosan na Huawei Mate 20 Pro, a ponajviše na njegove kemere. On smatra da je kombinacija standardne, telephoto i ultrawide kamere sve što jednom korisniku ustvari potrebno. A sama integracija veštačke inteligencije u skoro svaki aspekt uređaja dodatno doprinosi bolje korisničkom iskustvu.

Što se novog Huawei Watch GT pametnog sata tiče, Džordž kaže da će LiteOS i nova postavka procesora doprineti da sat ne punite danima. A to verujte nam izuzetno bitna stvar! Budući da smo Huawei Watch GT pametni sat dobili na test, uskoro ćemo vam potvrditi ili demantovati tu priču u detaljnoj video i pisanoj recenziji. Uglavom, jasno je da novi Huawei Watch GT ima pre svega tu neki fitnes nijansu, uz neke osnove “smartwatch” funkcije.

Spomenućemo naravno da su na događaju koji je Huawei organizovao bile razne javne ličnosti, među kojima su Aca Stojanović, Marija Kilibarda i mnogobrojni glumci, kolege novinari, blogeri, itd…

No, sigurni smo da je vam bitnije da čujete nešto više o Mate 20 Pro tj. gde možete da ga kupite i po kojoj ceni. Pa, situacija je sledeća… Kupovinom telefona preko nekod mrežnog operatera možete ostvariti neki popust ili cenu uređaja podeliti na rate. Ono što gde ćete stvarno biti u dobitku je kod Huawei Watch GT sata i NanoSD kartice od 128 GB memorije. U zanisnosti od mrežnog operatera, nešto od ova dva dobijate na poklon. Nismo sigurni koja je realna vrednost NanoSD kartice, ali za Huawei Watch GT sat znamo da vredi oko 200€.

Naravno, ukoliko ipak želite da kupite telefon za keš, to je uvek najbolje da uradite u zvaničnoj radnji koja se nalazi u tržnom centru Ušće. Ako se sećate, radili smo repotražu kada se ta radnja otvorila te nešto više o tome možete pogledati na priloženom linku:

>> Svečano otvaranje Huawei radnje u TC Ušće! (VIDEO) <<

I da, cena Huawei Mate 20 Pro za keš je 1050€. Baš kao i u ostalim zemljama Evrope.

I za kraj smo ostavili jedno prijatno iznenađenje koje je pripremio Huawei za sve one koji su planirali da kupe Mate 20 Pro ili su ga već kupili. Svi vlasnici Mate 20 Pro telefona će krajem decembra, 2018. godine, moći besplatno da prisustvuju “Huawei Mate - Black & White 2018” žurci na kojoj će muziku pustati poznati DJ umetnici kao što su: Paul Van Dyk, W&W, Girl Panic i Sandy Rivera. Sve će se odviti u Štark Areni i svi koji budu imali Mate 20 Pro telefon će moći u društvu jednog prijatelja (eng. mate) besplatno da se pridruže žurci! Postoji samo jedan preduslov, dresscode je black & white!