Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako se sa računarima, tablet uređajima i pametnim telefonima snalaze stariji od 60. (VIDEO)

Evo kako se sa računarima, tablet uređajima i pametnim telefonima snalaze stariji od 60. (VIDEO)

VIP mobile je napravio jedan jako zanimljiv video koji prikazuje kako naši stariji sugrađani, odnosno prijatelji i rodbina, gledaju na današnju tehnologiju i to koliko im dobro ide da se naviknu na nešto novo.

Još prošle godine VIP mobile kompanija je napravila akciju koja podrazumeva digitalnu radionicu za sve starije ljude koji nisu vični sa računarima, tablet računarima i pametnim telefonima.  Želja da se pomogne onima koji ili nemaju sa kim ili nemaju gde da nauče ono najosnovnije. Jako je zanimljivo videti starije ljude kako se snalaze sa Facebook, Twitter i YouTube društvenim mrežama. Skype je za njih ogromno iznenađenje i novina. Jednostavno, reakcije su jako zanimljive, pogledajte neke od njih:

Projekat „Vip digitalne radionice za starije“ će se u toku 2015 godine nastaviti gde će biti održane u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i u Subotici. Svi stariji ljudi će ponovo imati priliku da steknu osnovna znanja iz oblasti informacionih tehnologija, programa za pisanje tekstualnih dokumenata, Interneta, e-mail korespondencije, Internet telefonije, korišćenja tablet uređaja i pametnih telefona.