Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Microsoft karavan posetio Kragujevac! Šta to znači za korisnike Microsoft proizvoda?

Microsoft karavan posetio Kragujevac! Šta to znači za korisnike Microsoft proizvoda?

Građani grada Kragujevca su imali prilke da se detaljnije informišu o Windows 10 operativnom sistemu i Office 16 programu. Evo kako je Microsoft karavan protekao u tom gradu...

Nakon zvaničnog, svetskog predstavljanja novog Windows 10 operativnog sistema 29. jula, Microsoft je došao na ideju da organizuje karavan koji će ovu platformu, novi Office 16 i još mnogo toga, približiti svima koji su sumnjičavi. Budući da Srbiju ne čini samo jedan grad, Microsoft ekipa se fino organizovala i krenula na put kroz celu zemlju.



 

Dakle, nakon glavnog grada naše zemlje, Microsoft karavan je obišao gradove kao što su Pančevo, Bor, Novi Sad, Subotica, Pirot, Zrenjanin, Smederevo i evo sada, tačnije 20. novembra, Kragujevac. Što se posete Kragujevca tiče, redakcija PametniTelefoni je ispratila ceo događaj gde smo imali prilike da vidimo koliko je Microsoft ekipa imala odaziv građana. Shodno tome, zapazili smo da je u WinWin poslovnici, u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića br.64, bilo dosta ljudi koji su namenski došli da se informišu. Naravno, bilo je i onih koji su se tu slučajno našli.

Iskusna i veoma prijatna ekipa je sa puno pažnju rešavala sve nedoumice vezano za nadogradnju na Windows 10 i novi Office 16. Čak su bili voljni da razgovaraju o nekim drugim problemima korisnika u cilju da se reši problem.

Glavna tema karavana je svakako nadogradnja na Windows 10 operativnog sistema i uopšte njegove funkcije. Korisnici su bili u mogućnosti da isprobaju novi Windows 10 na uređajima koji nemaju ekran osetljiv na dodir kako bi znali kakvo iskustvo ih čeka ako svoje računare nadograde na Windows 10. Naravno, za one koji su planirali da se nadograde i promene uređaj zajedno sa operativnim sistemom, izloženi su bili i Windows uređaji sa ekranom osetljivim na dodir.



>> 10 najvećih promena na Windows 10 operativnom sistemu! (VIDE0) <<

Meet Surfy!

Meet Surfy! Your windows tablet’s new best friend! He will guide you to all the amazing features of Windows 10! Today, let’s learn how to start, shut down and restart your computer! Upgrade to Windows 10 now: https://www.microsoft.com/en-in/windows/windows-10-upgrade #MicrosoftCyprus

Posted by Microsoft Cyprus on понедељак 23. новембар 2015.

Novi Office 16 je takođe veoma privlačna tema svima koji su ranije koristili ovaj set veoma korisnih alatki. Kako Nenad Stajić navodi, korisnici koji su do sada koristili Office 2010, Office 2013 ili čak ranije verzije, nisu tako slobodni da se nadograde na najnoviju verziju zbog mogućih promena na kojih nisu navikli. Međutim, veoma su zainteresovani i žele da se što više upoznaju sa novitetima kako bi se usudili na nadogradnju i prijatnije osećali kada se odluče na to. Microsoft karavan je imao za cilj upravo to, da se korisnici što bolje upoznaju sa novitetima koje donosi Widnows 10 pre svega, ali i Office 16.



Inače, svi koji su želeli mogli da se posete i “Hazard Kitchen & Bar” u T.C. Radnički na druženje koje počelo u 18h. Evo kako je to proteklo: