Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako aktivirati opciju "Nepoznati izvori" na Android uređaju? [Unknown Sources]

Kako aktivirati opciju "Nepoznati izvori" na Android uređaju? [Unknown Sources]

Da bi ste instalirali bilo koju aplikaciju sa interne memorije telefona ili microSD kartice neophodno je da prethodno štiklirate opciju “Nepoznati izvori” (eng. unknown sources). Pogledajte kratko upustvo kako da to učinite i omogućite instaliranje aplikacije sa interne memorije telefona.

Instaliranje aplikacija  direktno sa telefona ili microSD kartice nije fabrički omogućeno jer se Google Play prodavnica smatra kao jedini izvor sa kog se mogu preuzeti i instalirati aplikacije.

 Naravno to često nije slučaj, zato vam mi donosimo ovo kratko upustvo kako da omogućite instaliranje aplikacija koje nisu sa Google Play prodavnice.

>> Šta je APK datoteka? <<

>> Kako instalirati APK datoteku na Android uređaju? <<

>> Kako preuzeti aplikacije sa Google Play prodavnice u APK formatu!? <<

1. Prvo uđite u podešavanja telefona.2. Zatim u okviru podešavanja nađite i uđite u kategoriju “bezbednost”.

3. U nizu će vam se izlistati raznorazne opcije. Jedna od njih je “nepoznati izvori” koju vi trebate da štiklirate.4. Kad pokušate da štiklirate tu opciju pojaviće vam se upuzorenje koje vas obaveštava da aplikacije nepoznatog izvora mogu ugroziti vaš telefon, datoteke i informacije koje se nalaze u njemu.

5. Dodirivanjem na “potvrdi” opcija će biti aktivirana i od sada ćete moći da instalirate aplikacije kako sa memorije telefona, tako i sa microSD kartice.Na ovom LINKU imate jedan konkretan slučaj gde vam je pri instalaciji TubeMate aplikacije za skidanje sadržaja sa YouTube sajta neophodno da imate aktiviranu opciju “nepoznati izvori”.

>> Kako aktivirati USB otklanjanje grešaka i čemu to služi!? <<

>> Kako aktivirati “Opcije Programera” (Developer Options)? <<

>> Šta je "Third Party" aplikacija? <<