Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Facebook Messenger na telefon?

Kako instalirati Facebook Messenger na telefon?

Ako ste početnik, a imate Facebook nalog, onda pogledajte kratko upustvo kako da instalirate Facebook aplikaciju preko koje možete da se dopisujete i pozivate!

Najpopularnija društvena mreža na celom svetu je Facebook. Barem do sada oni imaju najveći broj korisnika ali i uticaja na celo društvo. Preko Facebook-a se druži, razmenjuju slike, informiše, zarađuje, dopisuje i od skorije poziva. Facebook već duži vremenski period ima svoju individualnu aplikaciju koja je tu prvenstveno za dopisivanje ali sada i za internet pozivanje. Mi smo rešili da vam pomogneme ako ste korisnik “početnik „ i pokažemo kako da instalirate aplikaciju „Facebook Messenger“  na pametnom telefonu!

Kako da instalirate aplikaciju Facebook Messenger:

Facebook Messenger možete instalirati na pametan telefon koji pokreće Android, Windows Phone OS ili iOS. Za sva tri operativna sistema je procedura slična. Prvo što trebate da učinite je nađete aplikaciju Google Play za Android, App Store za iOS ili Windows Store za Windows Phone OS. Sve tri navedene aplikacije su market sa kojih skidate sve ostale aplikacije. Kada uđete na market vašeg telefona, u „baru“ za pretragu, pretražite aplikaciju „Facebook Messenger“. Po završetku pretrage videćete ikonicu plave okrugle poručice u vidu oblačića sa belom cik, cak crticom. Kliknuvši na nju pristupate portfoliu aplikacije, komentarima korisnika koji su je koristili i sl. Tu se takođe, u blizini Facebook Messenger ikone, nalazi taster „instaliraj“ ili „install“ preko kojeg preuzimate aplikaciju i instalirate na vaš uređaj.



U cilju da vam olakšamo preuzimanje aplikacije dajemo vam direktne linkove za Facebook Messenger.

Windows Phone – LINK za preuzimanje

Android – LINK za preuzimanje

iOS - LINK za preuzimanje

Kako da podesite aplikaciju Facebook Messenger:

Da bi ste podesili za rad ovu aplikaciju morate, kao i za sve ostale aplikacije, imati registrovani nalog. U ovom slučaju Facebook. Sigurni smo da ste to do sada već učinili, ali ako niste posetom sajta www.facebook.com možete to obaviti. Zatim startujte Facebook Messenger koji ste prethodno instalirali. Na samom početku naići ćete na plavi ekran gde će biti ispisano vaše ime, ako ste pre toga ulogovali na Facebook aplikaciju. Ako niste, pojaviće vam se dva prazna isečka gde trebate uneti svoj mail i lozinku za pristup Facebook-u. Kada to učinite i pristupite F. Messenger-u upitaće vas za broj telefona i sihronizaciju sa njim. Ako želite možete uneti ako ne možete ga preskočiti. Nakon toga naći ćete se u aplikaciji.

Kako da koristite aplikaciju Facebook Messenger:

Kada završite instalaciju i postavku F. Messenger-a vi ste u mogućnosti da se dopisujete i pozivate Facebook korisnike. Kako sa onim koje imate za prijatelje tako i sa onim koji vam nisu prijatelji. Na početnoj stranici aplikacije nalaze se poslednja doposivanja koje ste imali. Na vrhu te stranice su tri kategorije i jedna opcija. Prva kategorija i podrazumevana je malopre pomenuta „nedavne poruke“. Druga je „Grupe“ u kojoj možete kreirati grupe za dopisivanje ili koristiti već kreirane. Treća kategorija je za pregled svih Facebook prijatelja i uvid u aktivna dopisivanja. Četvrta ikonica je opcija za podešavanje F. Messenger-a. Da bi ste pozvali nekog, preko tekstualnog dialoga u F. Messeger-u, u gornjem desnom ćošku naći ćete plavu slušalicu. Ukoliko slušalica nije plava to zanči da korisnik ili nije na internetu ili nema intstaliran F. Messenger.  Ako nema Messenger uvek ga možete zamoliti da instalira tu aplikaciju kako bi ste ga pozvali. Do tada se svakako možete dopisivati.



Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo da instalirate Facebook Messenger aplikaciju i da savladate osnove korišćenja.