Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati i koristiti ADB na Windows 10 računaru?

Kako instalirati i koristiti ADB na Windows 10 računaru?

Evo kako da instalirate, podesite i koristite ADB tj Android Debug Bridge!

Mnogo smo uputstva napisali na našem sajtu u kojima smo pominjali ili čak pisali o tome kako se instalira “ADB drajveri”. Međutim nikada do sada nismo posvetili jedan poseban članak o tom pojmu kako bismo potpunim početnicima razbistrili o čemu se tačno radi. 

 



U suštini, Android Debug Bridge, ili za mnoge bolje znan kao ADB, služi za modifikovanje Android platforme, putem računara, koristeći određene komande. U ovom uputstvo ćemo se potruditi da vam što detaljnije moguće pokažemo gde da preuzmete ADB, kako da ga instalirate, podesite i na kraju koristite.

*Napomena

Jako je bitno da na računaru imate instalirane USB drajvere za vaš telefon. Preporučujemo da ih preuzmete sa našeg sajta.

Evo procedure:

1. Prvo je potrebno da preuzmete ADB.

2. Potom raspakujte preuzetu .ZIP datoteku tako da destinacija bude C:\adb.



3. Sada na telefonu, u podešavanjima, aktivirajte kategoriju “Opcije programera”. Detaljno uputstvo za proces imate na priloženom uputstvu:

>> Kako aktivirati "Opcije Programera"? [Developer Options] <<

4. Sada pristupite kategoriji “Opcije programera” i aktivirate opciju “USB otklanjanje grešaka”. U slučajo da se ne snađete, na priloženom linku imate detaljno uputstvo i za ovaj korak:

>> Kako aktivirati USB otklanjanje grešaka i čemu to služi!? (VIDEO) <<



5. Sada kada je vaš telefon pripremljen sa komunikaciju sa računarom putem kabla, potrebno je pristupiti raspakovanoj ADB fascikli kako bi pokrenuli komandi prozor.

6. Da bi pravilno pokrenuli komandni prozor, potrebno je da držite šift taster i kliknete desnim klikom na prazan deo adb fascikle. Na taj način ćete inicirati padajući panel sa dodatnim opcijama.



7. Kliknite na “Open command windows here” opciju koja se niza na listi padajućeg panela.

8. Sada ćete imati otvoren komandni prozor sa unapred definisanom lokacijom koja neophodna za normalan rad ADB-a.

9. Bez problema je sada moguće povezati telefon sa računarom i započeti modifikovanje. Dakle, pomoću kabla povežite telefon i računar.

10. Imajte na umu da će na telefonu biti zatraženo od vas da odobrite računarov RSA ključ kako dozvolili da računar “otklanja greške putem USB-a”.

11. Kako biste bili sigurni da li je vaš telefon uredno povezan sa računarom, potrebno je uneti komandu adb devices. Ukoliko komandni prozor prikaže serijski broj vašeg telefona na listi, onda je sve kako treba da bude.