Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Skype na telefon? (VIDEO)

Kako instalirati Skype na telefon? (VIDEO)

Prijatelj vam kaže „Pozovi me na Skype?“ Vi ne znate kako? Evo kratkog upustva!

Skype je servis koji živi još od 2003 godine.  Prvenstveno je namenjen za razgovore preko interneta, a kasnije se razvio kao tekstualni i video program za „ćaskanje“. Svoju slavu je stekao kao program za PC, Linux i Mac računare.  Godinama je lider na tom polju i malo je aplikacija koje mogu da zadrmaju njegovu poziciju. Pojavom pametnih telefona koji poseduju kamericu, Skype je postao jedan od najkorišćenijih aplikacija uz Google, Facebook i sl.

Mnogo njih ne zna kako da otvore skype nalog i koriste ga na telefonu. Mi ćemo vam kroz par koraka objasniti kako da instalirate Skype na pametan telefon i prijaviti se na svoj nalog!



Prva stvar koju trebate shvatiti jeste da morate imati Skype nalog da biste koristili aplikaciju i pozivali svoje prijatelje. Skype nalog se može otvoriti direktno iz aplikacije ili sa web sajta www.skype.com. Bilo preko sajta ili preko računara proces je jako jednostavan sve dok imate mail. Obzirom da je Skype pod vlasništvom Microsoft-a, možete se ulogovati sa njihovim mail-om i lozinkom i na taj način otvoriti nalog.

Instaliranje aplikacije na Android telefon:

  • Lociranje Google Play prodavnice

U zavisnosti od operativnog sistema koji vaš telefon koristi idite na Google Play, App Store ili Windows Store prodavnicu. Ona se nalazi sa ostalim aplikacijama tj. u "meniju". Na starijim verzijama Androida se ova aplikacija naziva i Google Market, ili samo Market. 

  • Pretraga aplikacije Skype

Kada uđete u prodavnicu, pored svih aplikacija koje možete instalirati i koje su vam izlistane vi trebate naći "bar" za pretragu. U taj "bar" ukucajte „Skype“ i dodirnite na malu lupicu. Aplikacija će pretražiti celu prodavnicu i naći sve aplikacije koje su vezane za Skype servis. Ako vaš telefon ne podržava Skype vama će izlistati sve ostalo vezano za nju. Dakle ikonicu ispod koje piše doslovno „Skype“ je aplikacija koju vi tražite. Ostalo je nebitno. Da bismo vas poštedeli muka preuzmite aplikaciju direktno sa linka navedenih operativniih sistema: 

  • Windows Phone - LINK za preuzimanje
  • Android - LINK za preuzimanje 
  • iOS - LINK za preuzimanje
  • Instalacija

Kada nađete aplikaciju ili odete na link koji smo vam dostavili, imaćete detaljan opis Skype-a, prostor za ocenjivanje iste i komentare ostalih korisnika. Pored ikonice, mali plavi oblačić sa slovom „S“ u sredini, se nalazi taster „intalirajte“ odnosno „install“. To je ono što tražimo i tu trebate da dodirnete da bi ste je instalirali na vaš telefon.

  • Prijavljivanje na Skype

Nakon instalacije, u notifikacionom baru pojaviće se informacija da je Skype instaliran. Tada Skype dodirnite na ikonicu koja je na početnom ekranu ili u fioci tj. „meniju“ sa aplikacijama. Nakon startovanja Skype će od vas zatražiti da se prijavite preko Skype imena ili preko Microsoft naloga. Ako nemate ni jedno ni drugo postoji opcija za otvaranje naloga direktno iz aplikacije, a to je „sign in“. Ako imate Skype ime, prijavite se preko opcije „Skype Name“. Ako imate Microsoft-ov nalog možete se prijaviti dodirom na opciju „Microsoft Account“

  • Korišćenje Skype-a

Prvim prijavljivanjem na Skype aplikaciju dobićete asistenta koji će vas uputiti u osnove korišćenja. Dakle pokazaće vam kako da dodate prijatelja, kako da im pišete i kako da ih pozovete.



 

Nedavno je aplikacija Skype dobila „prevodioca“ koji će vam olakšati konverzaciju sa ljudima koji ne govore vaš jezik. Više o tome možete pročitati na ovom LINKU. Pogledajte kako on funkcioniše.