Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Viber na telefonu? (VIDEO)

Kako instalirati Viber na telefonu? (VIDEO)

Ne treba da brinete ako ne znate da koristite pametan telefon! Niko u startu ne zna sve i nije na odmet pitati! Zato danas predstavljamo početničko upustvo koje će vam pomoći da instalirate Viber aplikaciju!

Za početak da razjasnimo šta je Viber i čemu služi. Viber je aplikacija koja je namenjena internet pozivanju i dopisivanju. Viber  najpre koristi informacije vaše SIM kartice tj. broja telefona, kako bi se kasnije sihronizovao sa imenikom u potrazi za korisnicima Viber-a čije brojeve imate.

 



To dovodi do toga da ne morate da pretražujete i dodajete prijatelje, već kada se oni prijave na Viber dobijate obaveštenje da ih od tada možete kontaktirati. Pozivanje se vrši preko interneta, bez utroška minuta iz paketa ili kredita koji imate na stanju.

Kako podesiti Viber na telefonu?

Preko Google Play ili App Store prodavnice, u zavisnosti od operativnog sistema koji koristite, pretražite Viber aplikaciju. Ikonica ove aplikacije izgleda kao mala ljubičasta porukica u obliku oblačića, sa belom slušalicom unutar nje.

Резултат слика за Viber

Kada dodirnete na nju, u okviru opisa aplikacije, možete pročitati čemu Viber služi, koje su novine donešene poslednjim ažuriranjem i kakvi su komentari ostalih korisnika Viber-a.

Odmah pored ikonice, ili ispod, naći ćete taster za instaliranje pod nazivom „Instaliraj“ (eng. install). Logično, da biste instalirali aplikaciju treba tu i dodirnuti.

Nakon toga prihvatite uslove korišćenja, ako se slažete naravno, i potvrdite preuzimanje na „prihvatam“ (eng. accept). Nakon prihvatanja, u panelu sa obaveštenjima ćete naći informaciju da se aplikacija preuzima i instalira.



Kada se sve to završi Viber aplikacija će se pojaviti na početnom ekranu ili među ostalim aplikacijama koje imate na telefonu (u meniju).

Klikom na linkove koji su navedeni u daljem tekstu možete direktno sa računara preuzeti Viber:

Viber za Windows Phone

Viber za Android



Viber za iOS

Viber za BlackBerry

Viber za Bada



Viber za Nokia (Symbian)

Kako biste postavili Viber, ispratite sledeće uputstvo:

Postavljanje Viber-a je lagan proces sve dok pratite dato upustvo. Kada startujete aplikaciju ona će od vas zatražiti broj telefona koji koristite na tom uređaju.

Unošenjem tačnog broja prelazite na sledeći korak gde treba da potvrdite postavku kodom koji vam je poslat SMS-om na broj koji ste prethodno uneli.

Često se dešava da sistem telefona sam registruje kod u primljenoj poruci tako da nećete morati ručno da unosite. Nakon potvrde imate korak u kom unosite svoje ime i sliku.

Ako posedujete nalog na društvenoj mreži Facebook, ime i sliku možete povući sa te mreže dodirom na plavi F taster na kom je ispisano „koristi moje Facebook informacije“. Time ste priveli postavku Viber-a kraju.

Kako biste koristili Viber pročitajte sledeće savete:

Sam interfejs Viber-a je tako osmišljen da svaki korisnik može u startu da se snađe. Na vrhu Viber-a se mogu naći tri ikone koje ćete najviše koristiti.

Prva je za dopisivanje, druga za pretragu Viber kontakta i treća za istoriju Viber poziva.

Dodirom na kontakt prikazuje se slika kontakta, opcija za poziv i dopisivanje.

Eto to je ono što morate da znate kako bi ste instalirali i koristili Viber.