Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti Google Maps bez interneta?

Kako koristiti Google Maps bez interneta?

Evo kako sačuvati mape za Google maps aplikaciju i kako ih koristiti u režimu bez interneta? 

Navigacija na telefonu je nešto što svima treba, pre ili kasnije. Sa druge strane izbor navigacionih aplikacija nam je do skorije bio itekako sužen. Srećom po nas, mi sada možemo koristiti brojne aplikacije ali Google Maps nam je nekako najjednostavniji. Evo kako da koristite Google Maps aplikaciju u offline režimu!

 



>> Kako podeliti rute preko Google Maps aplikacije? <<

Kako koristiti Google Maps bez bez interneta

1. Otvorite Google Maps i pretražite lokaciju koja vam je potrebna.

2. Čim se lokacija učita, postoji tri načina da sačuvate mapu za tu destinaciju.

A. U baru za pretragu ukucajte “OK Maps” pritisnite taster za potvrdu unosa i izaćiće vam
pitanje “Želite da sačuvate mapu” gde vi naravno dodirnete na taster “Sačuvaj” koji se nalazi u donjem desnom uglu ekrana.
B. U baru za pretragu dodirnite mikrofon i jednostavno izgovorite “OK Maps” gde će vam se takođe pojaviti pitanje “Želite da sačuvate mapu” gde vi naravno dodirnete na taster “Sačuvaj” koji se nalazi u donjem desnom uglu ekrana.
C. Dodirnite na bar za pretragu i spustite se niz listi koja se pojavi kako bi našli taster “Sačuvaj novu offline mapu” gde, ako želite da sačuvate mapu, treba da doditnete.

>> Kako instalirati iGO navigaciju na Android uređaj!? <<



>> Gde preuzeti mape za iGO i kako ih instalirati? <<

Zumeranjem preko mape pre dodira tastera “Sačuvaj” određujete oblast koja će biti sačuvana. Ukoliko odaberete preveliku oblast, nećete biti u mogućnosti da je sačuvate. Ali eto nek vam merilo bude informacija da se cela oblast Kragujevca grada može ačuvati.

3. Nakon dodira na taster “Sačuvaj” prikazaće vam se panel gde treba da upišete naziv mape. To zavisi od vas i na vama je to kako će se ta mapa zvati. Preporuka je da to uvek bude naziv naselja ili adrese ka kojoj putujete. Super je to što sačuvane mape učitavaju svaki naziv ulice i ne gube si ni jedan jedini detalj osim 3D građevina, mogućnost pretrage i navigacionog interfejsta.  



>> Najbolje besplatne navigacione aplikacije za Android uređaje koje rade u offline režinu! <<

4. Sada kada ste sačuvali mapu dodirnite na tri horizontalne crtice koje se nalaze sa leve strane bara za pretragu. Kada to učinite pojaviće vam se panel sa leve strane ekrana gde ćete dobiti neke dodatne opcije. ono što vama treba je kategorija vaša mesta, dodirnite na nju.



>> 3 najbolje navigacione aplikacije! <<

5. U okviru kategorije “Vaša mesta” imaćete sledeće opcije:

  • Mesta za recenziju - opcija gde ocenjujete posećena ili pretražena mesta i lokacije
  • Kuća - Lokacija vašeg doma
  • Posao - Lokacija objekta u kom radite

 

i ispod tih opcija imate naslov “Sačuvana mesta” ispod kog se izlistavaju sve sačuvane mape koje imaju 30 dana rok čuvanja.

6. Dodirom na sačuvanu mapu ona će se učitati gde ćete moći da je koristite iako nemate pristup internetu.

Preuzete mape ne zahtevaju ogromni prostor za skladištenje. Ceo Kragujevac recimo zauzima oko 10 MB.

Nedostaci Google Maps aplikacije kada radi bez interneta

Postoje neka ograničenja po pitanju funkcionisanja Google Maps aplikacije kada je koristite u režimu bez interneta. Primera radi, neki veći gradovi kao što je NewYork nije moguće sačuvati una jednoj mapi. Ovo praktično znači da morate da napravite nekoliko čuvanja kako bi imali sačuvan ceo grad koji je toliko veliki. Na žalost za sada navigacija u offline režimu nije dostupna kao ni mogućnost da pretražujete offline mapu. Preuzete mape će biti sačuvane na trideset dana gde će nakon isteka roka čuvanja biti obrisane. Kako bi one bile sačuvane duže, sa vremena na vreme kada ste na internetu, pristupite sačuvanim mapama.

Google je na Google I/O najavio da će Google Mape u potpunosti biti dostupne za korišćenje u offline režimu ali nisu detaljisali previše o tome. Nadamo se da će mogućnosti da se povećaju kako bi nam Google Maps aplikacija bila prva na listi navigacija.