Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako poslati ili odgovoriti na SMS poruku preko Watch 3 Pro sata? (VIDEO)

Kako poslati ili odgovoriti na SMS poruku preko Watch 3 Pro sata? (VIDEO)

Evo kako da pošaljete SMS poruku direktno preko Huawei Watch 3 Pro sata. Takođe, na ovaj način možete da pregledate ceo tekst SMS poruke i odmah na Watch 3 Pro satu odgovorite na nju.

Huawei je nedavno lansirao svoje nove Watch 3 i Watch 3 Pro satove koje pokreće HarmonyOS 2. To znači da sada možemo da instaliramo aplikacije trećeg lica na Watch 3 satovima.

 



Budući da HarmonyOS 2 izgleda gotovo identično kao LiteOS koji pokreće Watch GT satove, mi na Watch 3 satovima nemamo tu opciju da pošaljemo SMS poruku ili odgovorimo na nju. Jedino što možemo da uradimo je da pogledamo sažet prikaz poruke u okviru panela sa obaveštenjima i to je to. Dakle, ništa više od toga.

Kako biste mogli da koristite SMS usluge baš kao na telefonu, potrebno je da i na telefonu, a i na Watch 3 satu, preuzmete Handcent Next SMS aplikaciju. To će vam omogućiti da direktno na satu pristupite svim svojim SMS porukama, da pregledate ceo sadrža SMS poruke i odgovorite na njih.

*Napomena

Trenutno nije moguće da preko Huawei Watch 3 sata kreirate novu SMS poruku, a da pritom se niste dopisivali sa tim kontaktom na telefonu. Dakle, moguće je samo nastaviti prepiske ili odgovoriti na pristiglu SMS poruku, ne i kreirati novu poruku i poslati je nekom novom kontaktu. 



Evo “korak po korak” uputstva.

Kako podesiti Handcent Next SMS aplikaciju na telefonu?

1. Preuzmite Handcent Next SMS aplikaciju na svoj telefon preko Huawei AppGallery prodavnice. 

2. Ako ne koristite Huawei telefon, već neki drugi Android telefon sa Google Play prodavnicom, onda je potrebno da instalirate Huawei AppGallery prodavnicu i odatle preuzmete Handcent Next SMS aplikaciju. 



A ako nemate Huawei AppGallery prodavnicu na svom Android telefonu, ovde pročitajte kako da je instalirate: 

>> Kako instalirati Huawei AppGallery na bilo koji Android telefon? <<

3. Pokrenite Handcent Next SMS aplikaciju i podesite je kao podrazumevanu SMS aplikaciju na telefonu. Naravno, odobrite sve neophodne dozvole kako bi aplikacija mogla u celosti da funkcioniše. 



4. Prinudno zaustavite sve aplikacije i preko Huawei Health aplikacije instalirajte Handcent Next SMS aplikaciju na Watch 3 satu. Ako ipak to želite da uradite direktno na satu, onda ispratite uputstvo koje prilažemo ispod.

Kako instalirati Handcent Next SMS aplikaciju na Watch 3 ili Watch 3 Pro satu?

1. Pokrenite Huawei AppGallery prodavnicu na satu.

2. Dodirnite na “Pretraži” taster i ukucajte naziv aplikacije “Handcent Next SMS”.

3. Kada se kao rezultat pretrage pojavi Handcent Next SMS aplikacija, dodirnite na nju.

4. Sada možete da pogledate opis aplikacije, fotografije, saznate statistiku instaliranja i koliko memorije zauzima. Naravno, na dnu ekrana je plavi taster “Instaliraj” na koji treba da dodirnete. 

5. Sačekajte da se aplikacija preuzme i instalira. Kada se to završi, dodirnite na plavi taster “Pokreni”. 

6. To je to! Aplikacija bi trebalo veoma brzo da se sinhronizuje sa telefon kako bi mogli da pregledate već pristigle SMS poruke i kreirate nove. 

Kako sinhronizovati Handcent Next SMS da radi sa Huawei Watch 3 satovima?

Dešava se da Handcent Nex SMS aplikacija na Huawei Watch 3 satovima neće da se sinhronizuje sa telefonom, iako ste prethodno sve uradili kako treba. Evo šta treba da uradite kako biste popravili sinhronizaciju:

1. Na Huawei Watch 3 satu prinudno zaustavite sve aplikacije. Da biste to uradili, brzo dva puta pritisnite krunu i dodirnite na kanticu koja će se pojaviti na dnu ekrana sata.

2. Zatim na telefonu pristupite Handcent Next SMS aplikaciji i dodirnite na “tri tačkice” taster u gornjem desnom uglu ekrana kako biste pristuili dodatnim opcijama.

3. Na dnu prikazane liste dodirnite na “O” ili ako vam je aplikacija na engleskom jeziku, na “About”:

4. Na kraju samo pritisnite na plavi taster “ok” koji se nalazi u produžetku naslova “Reset cache”.

5. To je to! Sačekajte 5 sekundi da se aplikacija resetuje, a sat sinhronizuje sa telefonom.