Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako povratiti propuštene ili obrisane notifikacije?

Kako povratiti propuštene ili obrisane notifikacije?

Notifikacije su nam jako bitne, tu nema sumnje ali nekada znaju biti dosadne. Zato greškom obrišemo ono što nam je možda i bitno. Evo kako da povratite bitne notifikacije.

Notifikacije na telefonu ili tablet uređaju nas često preprlave. Da li zbog toga što smo popularni, zato što imamo mnogo instaliranih aplikacija ili postavljamo viralne statuse, potpuno je nebitno jer se uvek svima dešava da kada vidimo gomilu notifikacija slučajno obrišemo neku koja nas možda interesuje!

 



Ako ste deo porodice “brzih prstiju” znajte da postoji način da se obrisane notifikacije povrate. Evo kako to da obavite.

Evidencija notifikacija je dostupna od Android verzije JellyBean 4.3 ili iznad. U našem primeru, koristićemo Anroid 5 LolliPop a procedura je ista i za ostale verzije.

1. Pritisnite i zadržite prst na prazni deo početkog ekrana kako bi se pojavio panel sa dodatnim opcijama.

2. Zatim izaberite opciju “vidžeti”

3. Na listi sa dostupnim vidžetima pritisnite i dodirnite vidžet “prečica podešavanja” koji kasnije treba da pustite preko početnog ekrana.



4. Kada pustite “prečica podešavanja” pojaviće vam se lista sa dostupnim opcijama i kategorijama. Ono što vi treba da pronađete i dodirnete je  “evidencija obaveštenja”.

5. Na početnom ekranu imaćete ikonicu (mehanički nazubljeni točkić) na koju treba da dodirnete da biste pristupili listi svih obaveštenja.



Čim pristupite listi svih pristiglih notifikacija tj. obaveštenja imaćete uvid u one propuštene odnosno one koje niste dodirnuli i one koje jeste. Potamljena obaveštenja su ona koje ste dodirnuli a svetlija obaveštenja su ona koje niakda niste pregledali.

Eto, na ovaj način možete da proverite da li ste propustili nešto važno...