Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako rasteretiti memoriju na Windows Phone uređajima?

Kako rasteretiti memoriju na Windows Phone uređajima?

Ako imate problem opterećenosti memorije Windows Phone uređaja evo jednog kratkog uputstva kako da je oslobodite!

Memorija telefona nikada ne može da bude dovoljno velika kako bi zadovoljila naše potrebe. Tačno je da se u početku 8 GB memorije čini kao da se nikada ne može iskoristiti, ali apetiti se  vremenom šire i nekada ni 32 GB nije dovoljno! Evo uputstva u šest koraka koje može pomoći da oslobodite malo memorije na vašem Windows Phone uređaju:

1. Uklonite neželjeni sadržaj sa telefona putem aplikacije Provera memorije. Idite na Podešavanja > Provera memorije i prevucite prstom nalevo:



Dodirnite detalji pod stavkom Aplikacije da biste videli koje aplikacije imate na telefonu i da biste eventualno deinstalirali neke od njih kako biste povećali slobodan prostor u memoriji telefona.

Dodirnite mape pod stavkom Mape i na ekranu će se prikazati mape koje ste preuzeli na telefon. Pritisnite i držite neku mapu da biste videli opciju za uklanjanje iste ili izbrišite sve mape.

Dodirnite obriši pod stavkom Privremene datoteke da biste obrisali datoteke koje bezbedno možete da uklonite.

*Napomena! Provera memorije nije dostupna za nove telefone sa OS Windows Phone 8.1 (Lumia 63x, Lumia 930). Umesto nje možete da koristite Savetnik za skladište. (Podešavanja > savetnik za skladište).

*Napomena! Aplikacija „Provera memorije“ neće biti uklonjena ako ažurirate Lumia telefon na Cyan. Možete da je koristite dok ne flešujete ili resetujete uređaj.

2. Izbrišite istoriju pregledanja, privremene datoteke, kolačiće i sačuvane lozinke u programu Internet Explorer (Podešavanja > aplikacije > Internet Explorer > izbriši istoriju).



3. Obrišite prethodne pretrage mape i privremene datoteke sa telefona (Podešavanja > aplikacije > mape > izbriši istoriju).

4. Izbrišite istoriju Bing pretrage, uključujući Bing vizuelno prepoznavanje i pretrage Bing muzike (Podešavanja > aplikacije > pretraga > izbriši istoriju).

5. Uklonite stare Office dokumente sa telefona: Pritisnite Start, prevucite prstom nalevo i odaberite Office > lokacije (lokacije) > telefon. Pritisnite i držite bilo koji dokument, potom odaberiteIzbriši.

6. Uklonite mikseve van mreže iz aplikacije MixRadio: Pritisnite Start, prevucite prstom nalevo i odaberite MixRadio > miksevi van mreže. Pritisnite i držite bilo koji miks, potom izaberite Izbriši.



7. Ako imate PC, povežite telefon sa njim pomoću kompatibilnog USB kabla. Na računaru otvorite Windows Explorer i otvorite telefon da biste videli listu fascikla: Dokumenti, MuzikaSlike,Tonovi zvona i Video snimci. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku koju želite da premestite, izaberite Iseci, kliknite desnim tasterom miša na neku lokaciju na računaru i izaberite Nalepi.