Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako da promenite izgled navigacionih tastera na Android telefonima?

Evo kako da promenite izgled navigacionih tastera na Android telefonima?

Evo kako da podesite da se izgled tastera za korak unazad, za vraćanje na početni ekran i za nedavno korišćene aplikacije, menja svake nedelje.

Pretpostavljamo da koristite Android uređaj baš zato što ga je lako prilagoditi prema svojim preferencama. Gotovo sve je moguće izmeniti, još ukoliko se prethodno root-uje telefon, onda su mogućnosti beskonačne…

 



Mi u današenjm tekstu želimo da vam pokažemo kako da promenite izgled navigacionih tastera na Android telefonima. Ukoliko vam se dopada ova ideja, onda postoji samo jedan uslov koji mora biti ispunjen, a to je da vaš Android uređaj bude root-ovan. Ako do sada niste root-ovali svoj telefon, na ovom LINKU možete pronaći uputstvo koje će vam pomoći da to obavite. A ako već imate root-ovan telefon, onda odradite sledeće:

1. Prvo instalirajte ove dve aplikacije:

>> Substratum theme engine - Root <<

>> Navigate Theme <<

2. Na Google Play prodavnici pronađite temu za navigacione tastere koja vam se dopada i instalirajte je.

3. Budući da ste već preuzeli “Navigate” temu, kao što smo u prvom koraku predložili, kada pokrenete “Substratum theme engine” aplikaciju, ona će vam se prikazati, uz sve ostale koje ste sami na Google Play prodavnici pronašli i preuzeli.



4. Dodirnite na neku temu, zatim dodirnite na “Chose one” i u padajućem meniju odaberite temu navigacionih tastera koja vam se dopada.

5. Možete da dodirnete i na prekidač koji se nalazi iznad radi selektovanja svih tema navigacionih tastera.

6. Potom štiklirajte “System UI navigation”.



7. U donjem desnom uglu ekrana bi trebalo da imate plutajući taster na koji treba da dodirnete.

8. Kada se pojavi iskakajući prozor, dodirnite na opciju “Build & enable”.



9. Ukoliko već imate neku temu instaliranu za navigacione tastere, onda je potrebno dodirnuti prvo na opciju “Disable other theme” pa onda na “Build & enable”.

10. Kada se tema primeni, dobićete obaveštenje koje to potvrđuje, a korisnički izgled samog Android operativnog sistema će biti restartovan. Ukoliko aplikacija ne primeni temu koju ste odredili, probajte sa restartovanjem telefona.