Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati aplikacije koje nisu kompatabilne sa telefonom?

Kako instalirati aplikacije koje nisu kompatabilne sa telefonom?

Ne, ne! Ukoliko Google Play prodavnica pokaže da vaša aplikacija nije kompatabilna sa vašim telefonom to ne znači da je ne možete instalirati i koristiti! Evo kako da instalirate aplikaciju koja navodno nije kompatabilna sa vašim uređajem…

Pretpostavljamo da imate uređaj koji je root-ovan? Ako je tako onda je dalji proces za vas veoma jednostavan. Sve što vam je potrebno je aplikacija “Market Helper”. U slučaju da niste root-ovali svoj uređaj onda propuštate mnogo! Na priloženom linku imate ukratko objašnjeno zašto treba root-ovati telefon uz priložene linkove koji vode ka uputstvima za root-ovanje bilo kog Android uređaja. Verujte nam, jednom kada root-ujete vaš Android uređaj više ga nikada nećete koristiti bez root-a.

 



>> Zašto rutovati telefon? <<

Dakle, pre svega da vam poželimo dobrodošlicu kao korisniku root-ovanog uređaja! Drago nam je da ste spoznali čari slobode koju root Android platformi pruža… No, da se vratimo na temu. Instaliranje aplikacija koje nisu kompatabilne sa telefonom nije toliko teško koliko se pretpostavlja da jeste. U daljem tekstu pročitajte korak po korak uputstvo koje će vam to omogućiti:

1. Sa priloženog linka preuzmite i instalirajte aplikaciju “Market Helper”

>> Market Helper 2.0.3 <<

2. Startujte aplikaciju. Primetićete nekoliko isečaka sa padajućim panelom sa dodatim opcijama. U samom početku će to biti popunjeno informacijama vašeg uređaja. Ono što bi vi trebalo da uradite je da odabere detalje uređaja koji je kompatabilan sa željenom aplikacijom.

3. Izaberite uređaj. To može biti telefon, tablet ili TV.



4. Zatim izaberite model uređaja.

5. Odmah potom obavezno odaberite region.

6. Opciono odaberite i mrežu koju koristite.

7. Na kraju samo dodirnite na “Activate” taster. Verovatno će telefon od vas tražiti da dozvolite pristup root-u aplikaciji Market Helper, vi naravno to i učinite dodirom na taster “dozvoli” (eng. grant).



8. Kada vidite poruku “Activation succsessfully” onda ste uspešno priveli posao kraju.

* Napomena

Ukoliko budete imali problema da instalirate aplikaciju koja nije kompatabilna, jednostavno obrišite keš memoriju. Više informacija o keš memoriji i o tome kako da je obrišete, pročitajte na priloženom linku:



>> Šta je keš memorija, čemu služi i da li je treba brisati? (VIDEO) <<

Moramo da napomenemo da neke aplikacije možda neće raditi potpuno normalno na vašem uređaju. To je sasvim normalno budući da su pre svega označene kao nekompatabilne. Dakle, rezolucija možda neće biti prilagoćena ekranu vašeg uređaja ili možda neke funkcije koje vaš telefon tehnički ne može da iznese. Često dešava da jednostavno neke aplikacije ne možete ni da isntalirate. No, za one aplikacije koje ste sigurno da mogu da rade na vašem uređaju ovo je idealno rešenje da dodjete do njih…