Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako oporaviti datoteke na iPhone, iPod ili iPad uređajima? (VIDEO)

Kako oporaviti datoteke na iPhone, iPod ili iPad uređajima? (VIDEO)

Evo kako da povratite slučajno izbrisane fotografije, video zapise, WhatsApp, Viber i ostale poruke koristeći program koji se naziva iMyFone D-Back.

Slučajno izbrisani podaci sa telefona ili nekog drugog uređaja je svakodnevnica miliona ljudi. To je nešto što se svima događa, pre ili kasnije. Shodno tome, nije na odmet znati to da je moguće povratriti te slučajno izbrisane fotografije, video zapise, poruke iz raznih aplikacija i slično. 

 



Nedavno su nas kontaktirali ljudi koji stoje iza “iMyFone D-Back” softwera i zamolili nas da napravimo recenziju u kojoj pokazujemo kako taj program funkcioniše. Nama je ta ideja i više nego zanimljiva budući da smo često imali upit od vas vezano za ovu temu. Pa, može li iMyGone D-Back povratiti podatke? Pročitajte članak i saznajte…

Kako preuzeti i instalirati iMyFone D-Back program?

Za razliku od drugih programa ovog tipa, instalacija je vrlo, vrlo jednostavna. Program je kompatabilan sa Windows 10 i MacOS operativnim sistemima tako da po tom pitanju nećete imati problema.

1. Prvo preuzmite program koji odgovara operativnom sistemu vašeg računara. Posetite priloženi link i kliknite na “Free Trial” taster. Kada se pojavi padajući panel, izaberite “Windows” ili Mac”.

>> iMyFone D-Back <<

2. Ukoliko nekim slučajem na vašem računaru nije instaliran iTunes, onda to uradite sada. Sam iMyFone D-Back program preporučuje instaliranje iTunes programa kako bi procenat oporavka dadoteka bio viši.

>> iTunes - Windows 10 <<



Kako osposobiti iMyFone D-Back program?

1. Pokrenite iMyFone D-Back program i povežite iOS uređaj sa računarom.

2. Kliknite na neku od opcija unutar programa i odmah potom na plavi taster “Start”.



3. Telefon će vas zapitati da dodelite određene dozvole programu. Vi naravno to i učinite dodirom na taster “Trust”.

4. Ukoliko se u programu po dodiru na “Trust” taster ništa ne promeni, raskačite telefon sa računara i odmah ga ponovo povežite.



5. Nakon toga bi trebalo sve da bude ok. Vaš telefon bi trebalo da bude sinhronizovan sa programom. Ako jeste, biće vam prikazan naziv vašeg iOS uređaja ispod kog se nalazi “Next” taster.

Kako koristiti iMyFone D-Back program?

Kao što ste mogli da vidite, proces instaliranja je vrlo jednostavan, u svega par koraka. Što se korišćenja tiče, situacija nije preterano drugačija. Kada duplim klikom preko “D” ikonice pokrenete iMyFone D-Back program, prikazaće vam se veoma jednostavan i organizovan korisnički izgled.

Smart Recovery

Prva u nizu opcija, Smart Recovery, je namenjena za one korisnike koji nisu preterano vešti i koji žele u tri jednostavna klika da dođu do slučajno izbrisanih dadoteka. Tu su opcije:

- za oporavak dadoteka koje su izbrisane sa memorije uređaja [zeleni taster]

- za vraćanje uređaja na fabričke vrednosti, jailbreak-ovanje ili za nadogradnju iOS-a [narandžasti taster]

- za pronalaženje izgubljenog uređaja ili popravku pokvarenog tj. oštećenog uređaja. [ljubičasti taster]

- za iPhone koji je zaključan PIN-om ili lozinkom [svetlo plavi taster]

- za probleme oko podizanja iOS-a [tamno plavi taster]

Recover From iOS Device

Druga opcija u nizu je namenjana za oporavak slučajno izbrisanih datoteka sa memorije uređaja.

Jednom kada povežete svoj iOS uređaj sa računarom, kliknite na plavi “Start” taster i štiklirajte koje datoteke program da traži kako biste ih kasnije oporavili. Tu imate mogućnost oporavka:

- SMS poruka.

- Istorije poziva.

- Kontakta.

- Poruka koje su razmenjen pomoću aplikacija trećeg lica: WhatsApp, WeChat, Viber, Skype, Line, itd.

- Fotografija i video zapisa.

- Beleški, govornih beleški, sačuvanih web adresa, kalendarskih zadataka, istorije internet surfovanja.

Kada štiklirate šta želite da oporavite, program će prvo skenirati memoriju vašeg uređaja.

Nakon što program skenira iOS uređaj, on će prikazati datoteke koje je pronašao i koje se mogu oporaviti. Vi ih uvek možete pregledati pre nego što izvršite oporavak.

Jednom kada odlučite šta želite da oporavite, štiklirajte to i kliknite na plavi “Recover” taster.

Tada će vam se pojaviti prozor putem kog možete definisati lokaciju čuvanja tih datoteka. Dakle, to može biti folder koji ste namenski napravili za čuvanje oporavljenih podataka, a može biti i sama radna površina tj. desktop.

Recover From iTunes Backup

Treća opcija u nizu, Recover from iTunes Backup, je namenjena za oporavak datoteka iz rezervnih kopija uređaja koje su sačuvane na iTunes server.

Rezervne kopije na iTunes ili na iCloud-u sadrže neke datoteke i informacije koje su prethodno bile izbrisane na uređaju. Trik je u tome što se njima na može pristupiti na uobičajen način, već uz pomoć programa poput ovog.

Proces oporavka sa iTunes-a se sastoji iz tri koraka:

- odabir tipa dadoteka za oporavak

- odabir rezervne kopije

- čuvanje oporavljenih datoteka

Recover From iCloud Backup

Četvrta opcija u nizu je Recover From iCloud Backup, Ona je identična prethodnoj opciji jer služi za oporavak datoteka sa servera, samo u ovom slučaju, iCloud servera. Ona se koristi tako što se se prvo poveže telefon sa računarom, zatim se klikne na plavi “Start” taster.

Potom je potrebno štiklirati tip datoteka koji će se oporaviti nakon skeniranja.

Kako bi se pristupilo iCloud rezervnim kompijama, potrebno je prijaviti se na iCloud nalog.

I na kraju je dovoljno kliknuti na neku od rezervnih kopija kako bi se započelo sa oporavkom.

Fix iOS System

Ono što je zanimljivo je da iMyFone D-Back program ima i alatke koje omogućavaju popravku iOS-a u slučaju da nešto nije uredu sa njim. Tačnije, alatke koje se nalaze unutar “Fix iOS System” olakšavaju korisnicima da svoj uređaj prebace u odrežene režime kako bi sam iOS firmware mogao da bude popravljen.

Ukoliko želite da saznate koji je procenat uspešnosti oporavka “iMyFone D-Back” programa, pogledajte video koji smo napravili za vas: