Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako otključati Chromebook Android telefonom?

Kako otključati Chromebook Android telefonom?

Ne želite da unesete lozinku svaki put kada se prijavite na Chromebook? Ako imate Android pametni telefon, računar možete otključati gotovo trenutno. Evo kako da postavite ovu opciju.

Da biste mogli da otključate Chromebook sa Android telefonom, prvo ćete morati da uparite oba uređaja. Imajte na umu da je ova funkcija dostupna samo za telefone sa Androidom 5.1 ili novijom verzijom i za Chromebook-ove sa Chrome OS 71 ili novijim.

 



Da bi ovo funkcionisalo, moraćete takođe da budete sigurni da su i Chromebook i Android telefon prijavljeni na isti Google nalog.

>> Kako povezati ChromeOS sa Android telefonom putem "Phone Hub"-a << 

Otključavanje Crhomebook-a preko Android telefona

  1. Nakon što završite povezivanje Android telefona i Chromebook-a idite u podešavanja Chromebook-a i pronađite opciju „Verifikuj“(eng. Verify) u odeljku „Povezani uređaji“ (eng. connected devices). 

  2. Nakon što izaberete ovu opciju otključajte vaš Android telefon ako već nije otključan. Dobićete notifikaciju koja vas obaveštava da su Chromebook i Android telefon povezani.

    Android phone and Chromebook linked notification

  1. Vratite se u Podešavanja > Povezani uređaji na Chromebook-u i izaberite Android telefon. 

  2. Uključite opciju „Smart Lock“ i unesite lozinku Chromebook-a.

    Enable Smart Lock on Chromebook



  1. Zaključajte Chromebook da biste testirali da li je Smart Lock aktivan dugotrajnim pritiskom namenskog dugmeta na tastaturi.

  2. Čim otključate Android telefon sa omogućenim Bluetooth-om, ikona brave pored polja za lozinku promeniće boju iz narandžaste u zelenu.To znači da ste autentifikovani. 

  3. Sve što sada treba da uradite je da kliknete na sliku naloga da biste otključali Chromebook.

    Unlock Chromebook with Android phone