Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako poboljšati Android 5 LolliPop pomoću "L Speed" modifikacije?

Kako poboljšati Android 5 LolliPop pomoću "L Speed" modifikacije?

Imate telefon koji radi na Android 5 LolliPop-u? Primećujete sitne greške u radu ili brzo trošenje baterije? Evo kako da se rešite tih problema i još mnogo drugih!

Android 5 LolliPop je poslednje čedo giganta Google-a. Novi slatkiš je prvobitno lansiran prošle godine pod nadimkom “L”.  A već krajem prošle godine LolliPop je krenuo da se pušta za Nexus uređaje. Početkom ove godine ovoj “žurci slatkiša” su se pridružili i vodeći modeli kompanija Samsung, HTC, LG, Sony i slično. Naravno, većina novih modela je već od starta dolazila sa Android 5 LolliPop operativnim sistemom.

 



Na žalost nisu svi telefoni dobili zvanično ažuriranje ali srećom jesu nezvanično. Hoćemo da kažemo da su razni programeri širom sveta pravili CustomROM-ove za telefone koji možda nikad neće dobiti zvaničnu nadogradnju. To je ogroman posao i zahteva mnogo truda, rada i vremena. Tim ljudima cela planeta duguje jer su oni omogućili da korisnici, recimo Samsung Galaxy S2 telefona, koriste Android 5, što Samsung koji ga proizvodi nije obezbedio.

Kada je reč o kvalitetu i stabilnosti tih CustomROM-ova tu situacija varira. Neki su stabilni, neki neu potpunosti ali se mogu koristiti, a neki su sa greškama koje se određenim modifikacijama otklanjaju. Sve u svemu korisnici svih ovih ROM-ova su zadovoljni i navode kako se primećuju određene prednosti u odnosu na KitKat. Ljudi se najviše oduševe dizajnu, animacijama i novim zanimljivim opcijama.

Google se stvarno dosta potrudio da promene budu vidljive i tu su odradili fenomenalan posao, međutim “ispod haube” nije previše rađeno. Da razjasnimo, Google je radio na tome da performanse budu unapređene, a potrošnja baterije umanjena ali ne onoliko koliko je mogao. Zato je na scenu zakoračio već poznati tvorac raznih modova i ROM-ova “Paget96”.

Njegov doprinos je celu ovu priču začinio i učinio je potpunom. Naime “Paget96” je kreirao “L Speed” modifikaciju sa ciljem da Android 5 LolliPop učini još bržim i fluidnijim.”L Speed” mod sadrži modifikacije koje poboljšavaju performanse i bateriju. Takođe ovaj mod otklanja sve greške u radu i grafičke nepravilnosti CustomROM-a, tu su i modifikacije kernel-a, seeder-a, RAM menadžera, sistemskih datoteka i dodaje busybox.

L Speed možete instalirati na bilo koji telefon koji radi na Android 5 LolliPop-u a procedura instaliranja je sledeća:

1. Preuzmite “L Speed” mod sa ovog LINKA.



2. Prebacite preuzetu datoteku na MicroSD karticu.

3. Prebacite se u svoj recovery. Nešto više o recovery-u pogledajte OVDE.

4. Pre nego što instalirate “L Speed” mod odradite čišćenje "Davlik"-a i keš memorije (eng. cache)

5. Instalirajte “L Speed” mod tj. zip datoteku koju ste preuzeli i prebacili na MicroSD karticu i po završetku instaliranja restartujte telefon.



6. Sada kada ste instalirali “L Speed” mod neophodno je da preuzmete “Terminal Emulator” aplikaciju sa ovog LINKA.

7. Kada preuzmete i instalirate "Terminal Emulator" aplikaciju, startujte je i unesite sledeće linije:

su (this command will allow root access to the terminal all)



sedder (this will enable the seeder script)

To je to, uspešno ste instalirali “L Speed” mod i aktivirali Seeder skriptu. Sada bi vaš telefon trebao biti mnogo brži, žustriji, sa mnogo manje grešaka (eng. buggs) i sa mnogo boljom baterijom. Kako bi ste posetili orginalni post i pročitali nešto više posetite ovaj LINK.