Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako prebaciti svu muziku sa Google Muzika na Windows 10 Groove servis?

Kako prebaciti svu muziku sa Google Muzika na Windows 10 Groove servis?

Prebacite sve pesme koje ste kupili ili sačuvali na Google Muzika servis na Groove koji koristite na Windows 10 računaru.

Ako ste Windows 10 korisnik, a ujedno koristite i Google Muzika servis, onda je možda bolje da sve sačuvate na Microsoft Groove! Na taj način ćete imati sve na jednom mestu.

Ok, znamo da je Google Muzika servis vrlo koristan i praktičan, ali ne za sve uređaje. Google nije napravio aplikaciju za Windows 10 uređaje pomoću koje se mogu preslušavati sačuvane pesme. Na Microsoft Groove možete da kombinujete sve pesme sa računara i one na oblaku, što je vrlo praktično.



E sada… Nije baš tako lako prebaciti svu muziku sa Google Muzika na Microsoft Groove servis. To govorimo zato što Google ne dozvoljava celokupno preuzimanje pesama sa njihovih servera, već to morate da uradite u grupama po 100 pesama… Naša biblioteka omiljenih pesama je ogromna! Imamo negde oko 6000 numera koje. Zamislite kako bi izgledao proces preuzimanja u grupama od po 100 numera.

No, postoji rešenje za to i vrlo je jednostavno ukoliko pažljivo pratite uputstva. Evo procedure:

1. Prvo preuzmite Google Music Manager aplikaciju. Nju možete pronaći na ovom LINKU.

2. Ukoliko budete imali problema oko preuzimanja Google Music Manager aplikacije, pišite nam u komentarima i mi ćemo vam pomoći oko toga.

3. Sada preuzmite sve svoje pesme sa Google Muzika servera tako što ćete ih odjednom sve štiklirati i inicirati preuzimanje.

4. Dakle, procedura je sledeća:



- Pokrenite Google Music Manager aplikaciju na računaru

- Kliknite na opciju za preuzimanje svih svojih pesama

- Odredite lokaciju na računaru gde će se pesme sačuvati.

5. Sada jednostavno sačuvajte preuzetu muziku na Microsoft Grove servis. To radite na sledeći način:
- Pokrenite Groove program za preslušavanje muzike



- Pristupite podešavanjima programa

- Zatim kliknite na “Choose where we look for music” i odaberite fasciklu unutar koja se nalazi prethodno preuzeta muzika.

- I na kraju samo kliknite na “Synchronize”

6. Kako bi ta muzika bila dostupna na svim uređajima koji su povezani sa vašim Microsoft nalogom, potrebno je kliknuti na “Add music on your OneDrive”.