Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako rutovati telefon ili tablet?

Kako rutovati telefon ili tablet?

Pogledajte kako da root-ujete svoj Android uređaj pomoću Kingo Root programa u svega nekoliko koraka.

Root je izraz kojim se izražava modifikovano stanje Android uređaja. Kada je telefon root-ovan, to znači da je Android telefon otključan i otvoren za modifikaciju sistemskih datoteka. Koji su benefiti root-a? Najprimetniji primeri su aplikacije sa dodatnim opcijama koje su dostupne samo ako imaju pristup root-u.

 



Ako imate root-ovan uređaj sa lakoćom možete brisati sistemske aplikacije koje vam nisu potrebne. Upustvo za brisanje aplikacija i vidžeta možete pogledati OVDE. Nešto detaljnije o root, recovery i CustomROM-u možete pročitati na priloženim linkovima:

>> Šta je ROOT, Recovery i Custom ROM? <<

>> Zašto rutovati telefon? <<

Opet, postavlja se pitanje “kako root-ovati telefon”? U početku je root-ovanje bilo veoma koplikovano i nije postojala procedura u nekoliko klikova. Šta više, root su radili samo napredni korisnici Android platforme, a u samom startu root je bio zaštitni znak Android programera. Danas, root je gotovo neizbežan i on je proces koji mogu obaviti čak i početnici. Uz pomoć programa koji se instalira na računaru, korisnici Android uređaja bez poteškoća mogu root-ovati svoj telefon.

*Dodato 07.05.2017



U slučaju da ne uspete da root-ujete telefon na ovaj način, prilaženo vam još dva putem kojih ćete verovatno uspeštno root-ovati svoj Androud uređaj. 

Pomoću aplikacije za telefon

>> Kako root-ovati telefon ili tablet pomoću aplikacije! (VIDEO) <<

Pomoću programa za računar (iRoot)



>> Kako root-ovati telefon ili tablet bez narušavanja garancije! <<

Pomoću ODIN alatke (za Samsung telefone)

>> Kako rutovati Samsung telefone pomoću CF Auto Root alatke? <<



Kako root-ovati telefon?

1. Sa ovog LINKA preuzmite desktop aplikaciju Kingo Root klikom na zeleno dugme “Download”.

2. Po kliku na dugme “Download” otvoriće se nova stranica gde će preuzimanje biti započeto. Takođe, na toj stranici ćete ilustrovano imati upustvo kako da započnete instalaciju programa "Kingo Root".

3. Dvoklikom započnite instalaciju i bez brige je privedite kraju klikovima na “Next” i “Install”. U okviru instalacije niste uslovljeni sa toolbar-ovima ili sličnim dodatnim aplikacijama.

4.Startujte program kako bi ste započeli root-ovanje. Na početnoj stranici primetićete da postoji obaveštenje u donjem levom uglu, koje govori da je neophodno da imate štikliranu opciju “USB otklanjanje grešaka” tj. “USB debuging”.

5. Kako bi ste aktivirali ovu opciju kliknite na priloženi link “how to open the USB debugging mode?” u okviru programa “Kingo Root”. Ukoliko na vašem telefonu ne vidite kategoriju “developer options” tj. “opcije programera” uputite se na ovaj LINK kako bi ste našli skrivenu kategoriju.

6. Povežite vaš telefon i računar USB kablom i sačekajte da računar preuzme i instalira neophodne drajvere.

7. Nakon povezivanja, instalacije drajvera i uspešne komunikacije telefona sa računarom, "Kingo Root" će vas automatski prebaciti na sledeći korak gde vas obaveštava da root narušava garanciju ali omogućava instalaciju recovery-a, ROM-ova i aplikacija koje na root-ovanim telefonima imaju dodatne opcije.

8. Na dnu prozora imate taster “Root”, klikom na njega započinjete root-ovanje.

9. Kada “Kingo Root” završi svoj posao pojaviće vam se obaveštenje “Root Succeeded i taster na dnu “Finish”. Klikom na taj taster telefon će se resetovati i tako kompletirati root-ovanje.

Ovo je za sada najjednostavnije root-ovanje koje postoji. Na ovaj način možete root-ovati i tablet uređaje.