Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako ubrzati YouTube?

Kako ubrzati YouTube?

Pogledajte kako da ubrzate učitavanje video klipova na Android YouTube aplikaciji pomoću jednostavnog uređivanja .xml datoteke.

Neko je našao način da natera YouTube aplikaciju da koristi Exoplayer i to pretočio u pisano uputstvo. OK, ali šta je Exoplayer, i zašto je dobro aktivirati ga?

 



Exoplayer je eksperiment skriven unutar Google-ove YouTube aplikacije, a njegova glavna namena je veoma brže učitavanje video klipova. Jedini problem je što prosečan korisnik Android platforme ne ume da ga aktivira. Međutim uz našu pomoć, vi ćete čas posla postati ekspert!

Pre nego što se upustite u avanturu, znajte da postoje preduslovi.

Prvo, morate imati root-ovan telefon. Ako nemate root, postoji uputstvo koje će vam pomoći da root-ujete svoj telefon veoma lako i možete ga pronaći na ovom LINKU.

Drugo, morate da preuzmete RootExplorer. Ova palikacija se plaća ali pošto pratite naš portal onda čete moći da RootExplorer preuzmete sa ovog LINKA potpuno besplatno. Ukoliko ste spremni hajmo da ubrzamo YouTube!

Kako aktivirati Exoplayer

Prvi korak: Otvorite RootExplorer i na vrhu ekrana prebacite status sa R/W na R/O. Zatim pomoću RootExplorer-a locirajte folder /data/data/com.google.android.youtube/shared_prefs. U njemu ćete naći datoteku youtube.xml.



Drugi korak: Otvorite youtube.xml datoteku i ispod  ”  linije koja je na dnu unesite sledeće:

ADAPTIVE

Treći korak: Po unošenju priloženih linija, odite do menadžera aplikacija u podešavanjima vašeg telefona i pronađite YouTube aplikaciju. Pored opcije za brisanje aplikacije imate opciju za prinudno zaustavljanje (eng. Force Close) koju morate dodirnuti.



To bi bilo to! Vidite i sami da proces uopšte nije toliko koplikovan, ali ipak zahteva barem amatersko znanje korišćenja Android-a, to podrazumeva root i kretanje po sistemskim folderima.

*Napomena

Pojedine verzije YouTube-a nemaju skriveni Exoplayer, a to su uglavnom ove malo novije. Da bi ste to rešili samo deinstalirajte ažuriranja i problem je rešen.



Ukoliko želite da preuzimate video sadržaj sa YouTube-a pogledajte detaljno uputstvo na ovom LINKU ako koristite Android. Ako ste vlasnik iPhone-a ili Windows Phone-a odna kliknite na ovaj LINK i pogledajte kako da preuzmete sadržaj sa YouTube-a.

Kako skinuti sadržaj sa YouTube na Android telefon!?

Kako preuzeti klipove ili muziku sa YouTube-a na iPhone ili Windows Phone telefon!?