Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Xposed modifikacije za tablet!

Xposed modifikacije za tablet!

Da li ste znali da na Vašem tabletu možete da instalirate module koji mogu da potpuno promene korisnički izgled odnosno interfejs? Ne samo to, pomoću ovih modula možete i da dodajete neke mogućnosti koje vaš tablet nema u fabričkom operativnom sistemu!

Mesecima unazad sve više i više se koriste aplikacije sa marketa koje vašem android tabletu daje neke dodatne teme nalik onima koje ste viđali na tabletima drugih proizvođača. Ali uvek tim aplikacijama fali ta fluidnost u radu i uvek se nadju neke reklame ili orgraničenost korišćenja dok ih ne kupite.

 



Kako bi ste svom tabletu podarili drugu dimenziju bez posledica predhodno navedenih, preporučujem Vam da počnete da koristite Xposed Installer! Ova aplikacija se integriše u sam sistem tableta što naravno zahteva da prethodno rutujete uređaj i tako omogućite da Xposed radi. Kada to obavite imate kategoriju "učitavanja" gde možete pregledati module i pročitati čemu služe. Kada se odlučite da instalirate neki od modula dovoljno je da kliknete na prikazani link i skinete modul. Vaš tablet modul vidi kao .apk što znači da se instalira kao aplikacija, a nakon instalacije morate je omogućiti i dati dozvolu za rad preko Xposed installera u kategoriji "modovi".

Želimo da spomenemo da se Xposed Installer može koristiti, kako na tabletu tako i na telefonu. Smatramo da je daleko korisniji za tablet uređaje jer oni imaju slabiju podršku ažuriranja sistema čime ste uskraćeni za neke nove opcije koje se ažuriranjem sistema dobijaju. Samim tim, možete naći mnogo korisnih modula za tablet koji obogaćuje uređaj baš tim novim opcijama i funkcijama.

Mi cemo Vam nabrojati par modula koje koristimo a vi sami odlučite šta ćete instalirati.

  1. GravityBox - Modul čiji je glavni cilj da pruži korisnicima AOSP uređaja potpunu modifikaciju koja pretvara zvanični operativni sistem u CUSTOM ROM bez flešovanja. Mnoge opcije i mogućnosti koje možete aktivirati u GravityBoxu su dostupne bez restartovanja tableta.
  2. DynamicNotifications - Diskretno osvetli ekran u trenutku kada Vam stigne obaveštenje bez otključavanja telefona.
  3. Tinted Status Bar - Modul koji status baru menja boju kako bi bila u tonu sa aktivnom aplikacijom. Takođe možete modifikovati i sami koju boju notifikacionog bara želite za određenu aplikaciju.
Da rezimiramo:
  1. Rutovati tablet
  2. Instalirati sa google marketa aplikaciju Xposed Installer
  3. Preko aplikacije Xposed Installer startujte tj instalirajte "framework" u istoimenoj kategoriji.
  4. Preko aplikacije Xposed Installer u kategoriji "učitavanja" pregledajte module, preuzmite ih i instalirajte kao aplikaciju
  5. Preko aplikacije Xposed Installer u kategoriji "modovi" aktivirajte modul
  6. U glavnom meniju gde se nalaze sve vaše aplikacije nađite instaliran modul i manipulišite njime po vašoj želji