Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

5 korisnih saveta za korišćenje Facebook aplikacije!

5 korisnih saveta za korišćenje Facebook aplikacije!

Evo nekoliko stvari koje treba da znate ako koristite Facebook aplikaciju. Za njih neko zna, neko ne, a po nama bi svi trebalo da znaju ovo. Ovo je nešto što mi svakodnevno koristimo, zašto ne biste i vi!?

Da li imate Facebook nalog? Ako ga imate, jel ga često koristite na svom Android telefonu? Ako da, onda niste jedini. Veliki broj korisnika Facebook društvene mreže svoj nalog sinhronizuje sa svojim Android telefonom.

 



Shodno tome napisali smo za vas pet korisnih saveta koji su usko vezani za korišćenje Facebook-a na Android uređaju.

Brzo postavljanje statusa

Ako vas nervira to što za jedan klasičan status, čekiranje lokacije ili deljenje fotografije, morate da startujete aplikaciju pa zatim da sačekate da se učita sve i  slično, onda vam preporučujemo sledeće rešenje. Pretpostavljamo da ste čuli za vidžete i da znate kako se postavljaju. A da li ste čuli da postoji “Quick Post” Facebook vidžet koji vam omogućava da sa početnog ekrana podelite fotografiju, satuts ili čekirate lokaciju. Ovo je najbrži način da ažurirate svoj nalog novim informacijama iz vašeg života.


>> 7 zanimljivih vidžeta za vaš Android uređaj! <<

>> Preuzmite upravo nadograđeni i prelepi "DashClock Widget"! <<

Podelite sadržaj na Facebook pomoću “podeli” tastera.

Dok pregledate svoj sadržaj u galeriji ili dok surfujete interentom preko internet pregledača, uvek je moguće da podelite ono što vam se dopada. Bilo da je fotografija, video ili link, dodirom na taster za dodatne opcije dobijate padajući panel na kom se nalazi taster za deljenje na Facebook. U pojedinim situacijama, u zavisnosti od aplikacije koju koristite, imaćete taster “podeli” ili onu prepoznatljivu ikonicu koja služi za deljenje. Dodirom na nju dobićete sve moguće aplikacije u kojima možete podeliti dotični sadržaj.




>> Kako instalirati Facebook Messenger na telefon? (VIDEO) <<

>> Facebook je lansirao individualnu “Facebook Groups” aplikaciju! <<

Unapredite rad aplikacije Facebook

Kao i kod mnogih drugih aplikacija i kod Facebook-a se dešava da se keš memorija prepuni nepotrebnim datotekama. U cilju da poboljšate rad vaše Facebook aplikacije preporučujemo da nakon par meseci korišćenja očistite keš Facebook aplikacije. Evo kako da to učinite:



1. Pristupite podešavanju vašeg telefona

2. Pronađite i pristupite kategoriji “Aplikacije



3. U okviru te kategorije pronađite “Facebook“ aplikaciju i dodirnite na nju.

4. Kada pristupite informacijama o aplikaciji “Facebook” imaćete brojne opcije. Da biste obrisli keš memoriju neophodno je da pritisnete na taster “Obriši keš

>> Šta je keš memorija, čemu služi i da li je treba brisati? (VIDEO) <<

>> Kako ubrzati Android telefon! <<

Podesite prikaz novosti

Facebook je jednom priliko rešio da se detaljnije umeša u naš društveni život na Facebook mreži, omogućivši da nam se prikazuju vesti za koje Facebook smatra da nas interesuju najviše. Taj algoritam zavisi od mnogih okolnosti. Ako se ispostavi da često lajkujete, delite i komentarišete neku stranicu ili profil, vrlo je verovatno da će vam se neretko dešavati da svi postovi tih stranica ili profila budu prvi na vašoj vremenskoj liniji. Baš zato je Facebook uveo dve kategorije koje se odnose sortiranje novosti: najpopularnije i najnovije.

Verujemo mi Facebook-u da on zna sve o nama ali ipak smatramo da bi “najnovije” kategorija nekako zgodnija za sortiranje novosti. Facebook forsira svoj novi algoritam tako da je kod svih korisnika koji to nisu menjali, podešen pregled najpopularnijih novosti.

Da bi ste preko telefona pristupili pregledu novosti po kategorji “najnovije” neophodno je da učinite sledeće:

1. Startujte aplikaciju Facebook

2. Dodirnite taster za dodatne opcije (ikonica tri horizontalne crtice - sendvič ikonica)

3. Zatim sačekajte minut ili dva da se učitaju sve opcije pa se spustite niz listu kako bi ste pronašli kategoriju “Najnovije” (eng. most recent).

4. Kada pronađete kategoriju “Most Recent” dodirnite na nju kako biste pregledali sve novosti po najsvežijem redosledu.


>> GIF fotografije se konačno mogu koristiti na Facebook društvenoj mreži! <<

>> Kako besplatno pozivati i dopisivati se preko telefona? <<

Kontrolišite svoje notifikacije

Ne želite da vas telefon obaveštava u pojedinim situacijama? Možda samo želite da vas Facebook obaveštava putem LED lampice umesto toga da svaki put telefon zazvoni kada dobijete novu notifikaciju? Ako je tako to možete podesiti po svojoj volji u podešavanju aplikacije:

1. Startujte aplikaciju Facebook

2. Dodirnite taster za dodatne opcije (ikonica tri horizontalne crtice - sendvič ikonica)

3. Zatim sačekajte minut ili dva da se učitaju sve opcije pa se spustite niz listu kako biste pronašli kategoriju “Podešavanje aplikacije” (eng. app settings).

4. Na priloženoj listi dodirnite na kategoriju “Obaveštenja” (eng. notifications)

5. Čim pristupite kategoriji “Notification” dobićete listu svih mogućih obaveštenja. Jednostavnim dodirom na prekidač možete isključiti ili uključiti pojedina obaveštenja. Takođe, možete izabrati melodiju koja vama odgovara.

6. Dodirom na glavni prekidač koji se nalazi u samom naslovu kategorije “Notifications” deaktivirate ili aktivirate sva obaveštenja, vibraciju ili LED lampicu.

>> Kako povratiti propuštene ili obrisane notifikacije? <<

>> Koristite sve vaše aplikacije za dopisivanje pomoću “Drupe” aplikacije! <<

Ukoliko vam se ne dopada trenutna Facebook aplikacija ili ukoliko imate telefon slabijih performansi preporučujemo zvaničnu Facebook Lite aplikaciju. Nešto više o tome pogledajte na priloženom linku:

>> Kako instalirati Facebook Lite aplikaciju? <<