Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Aktivirajte nov “Material Design” izgled na Chrome pregledaču!

Aktivirajte nov “Material Design” izgled na Chrome pregledaču!

Evo kako da aktivirate novi “Material Design” izgled na Google Chrome internet pregledaču, kako na Android uređajima, tako i na računaru!

Google je rešio da adaptira izgled i funkcionalnost svog Chrome internet pregledača tako da bude skladu sa čuvenim “Material Design” izgledom. Još na I/O konferenciji, 2018. godine, Google nam je jednom prezentacijom nagovestio kako će izgledati Chrome sa novim Material Design izgledom.

 



Tada su najavili da će svi ti noviteti stići zvanično kroz nadogradnju u toku septembra meseca, 2018. godine. Međutim, oni koji su nestrpljivi već sada mogu aktivirati ručno novi Material Design izgled.

>> Kako daljinski kontrolisati računar koristeći Chrome Remote aplikaciju? <<

>> Kako ubrzati učitavanje stranica na Chrome pregledaču na Android-u? <<

Što se tiče Chrome internet pregledača za Android uređaje, Material Design donosi neke male kozmetičke izmene. Uglavnom je sve svetlije i oblije, dok se promene mogu primetiti gotovo svuda, počevši od isečka za tabove. Evo slika koje mogu da vam predoče o kakvim se promenama radi:

*Google Chrome bez Material Design izgleda



*Google Chrome sa Material Design izgledom

Kod Chrome verzije za računare možemo primetiti iste kozmetičke promene, ali i nekoliko funkcinalnih pa tako “+” taster za kreiranje novog isečka ne boravi nakon najnovijeg isečka, već na samom početku. No, to su neke sitnice na koje ćemo svi morati vremenom da se naviknemo.



Što se aktiviranja novog Material Design tiče, evo procedure:

1. Bilo da ste na telefonu ili na računaru, pokrenite Chrome internet pregledač i nalepite ovu adresu:

chrome://flags/#enable-chrome-modern-design

2. “The Chrome Material Design” opcija bi trebalo da bude markirana nakon unosa prethodno priložene adrese. Ako jeste, onda ste prvi korak odradili kako treba.



3. U produžetku markirane opcije dodirnite na “Default” taster i selektujte “Enabled”.

4. Jednom kada aktivirate novi “Material Design” izgled, dodirnite na plavi taster “Relaunch Now” koji se nalazi u donjem desnom uglu ekrana.

5. Zatvorite Chrome internet prelgedač skroz. Ne zaboravite da ga izbrišete iz RAM memorije uklonivši ga sa stranice nedavno korišćenih aplikacija.

6. Pokrenite Chrome internet pregledač i uživajte u novom izgledu!

 

>> Evo kako da brže i lakše koristite Chrome na Android uređajima! (VIDEO) <<

>> Kako isključiti obaveštenja Chrome internet pregledača na telefonu? <<

>> Kako ubrzati Google Chrome na Android telefonu ili tablet računaru!? <<