Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Koristite kameru telefona kao dash cam, baby monitor, skener ili teleskop!

Koristite kameru telefona kao dash cam, baby monitor, skener ili teleskop!

Ovo je odličan način da kamera vašeg telefona postane pametna. Evo kako da je pretvorite Dash Cam, Bebi Cam, nadzornu kameru, skener dokumenta i digitalnog astrologa. 

Za većinu korisnika pametnih telefona kamera je od krucijalnog značaja. Kako ne bi bila kada upravo ta kamera beleži sve momente naših života koje kasnije delimo na društvenim mrežama. Međutim upravo te naše kamere koje imamo na svojim pametnim telefonima mogu biti prilagođene da obavljaju neke druge aktivnosti.

 



Pomoću nekoliko, dobro odabranih, aplikacija možete kameri vašeg telefona ili tablet računara dodeliti neke potpuno nove funkcije i namene. Evo kako da to obavite.

Auto kamera (eng. dash cam)

Sve je veći broj ljudi koji koriste kamere kako bi zabeležili šta se dešava ispred njihovog auta u toku vožnje. Najčešći razlog tome je da se napravljeni snimci iskoriste na sudu ako dođe do saobraćajne nesreće. Stoga, ukoliko često svoj telefon držite prikopčan za neki držač u autu, onda ste već na pola puta da ga pretvorite u Dash Cam.

Sve što treba da dodatno uradite je da preuzmete odgovarajuću aplikaciju, a verujte nam, na Google Play prodavnici ih ima dosta:

>> DailyRoads Voyager <<

>> CaroO <<



>> AutoGuard Dash Cam <<

>> CamOnRoad <<

Ovo su neke od najboljih Dash Cam aplikacija koje Google Play prodavnica nudi, vredi ih probati.

Ove aplikacije mogu koristiti GPS i informacije o kretanju automobila kako bi se kreirao nacrt vašeg kretanja. Sve pomenute aplikacje su besplatne pa ih zato probajte ukoliko često vozite.



Bebi ili sigurnosna kamera

Ovo će vam verovatno poslužiti najviše ukoliko imate Android telefon ili tablet. Bebi monitori su skupi a ne koriste ničemu osim za nadgledanje najmilijih. Ali šta kada oni porastu? U ovom slučaju vrlo lako možete podesiti vaš stari Android uređaj kao bebi monitor i u svakom momentu preko drugog telefona ili računara preko web pregledača pratiti šta se dešava sa vašom bebom.

Trenutno najbolja aplikacija za bebi monitor koja se može naći na Google Play prodavnici je Dormi. Ona nudi prijatan korisnički izgled zajedno sa paletom raznih opcija. Baby Monitor & Alarm i BabyCam su takođe veoma dobre aplikacije ukoliko vam se ne dopadne Dormi.



>> Dormi <<

>> Baby Monitor & Alarm <<

>> BabyCam <<

Što se tiče nadgledanja vašeg doma ili kancelarije i ako su vam potrebne funkcije kao što su detektor pokreta i video upload onda treba da uzmete u obzir sledeće aplikacije:

>> Smart Home Security WardenCam <<

>> Home Security IPCamera <<

Detaljnije uputstvo pogledajte na priloženom linku:

>> Kako koristiti telefon kao nadzornu kamericu preko računara? <<

Skener dokumenta

Svet oko nas je postao digitalan u svakom smislu. Papir je postao luksuz a i zlodelo prema dragocenim šumama koje su nam preostale. Cela planeta se trudi da obezbedi alternativu, međutim to nije uvek rešiv problem. Primera radi, skeniranjem dokumenata i nastavljanje rada u digitalnoj formi svakako doprinosi štednji papira. Međutim nema svako skener, a i da ga ima on oduzima mnogo vremena. Zato su se programeri dosetili da od naših pametnih telefona koji imaju kameru naprave skener dokumenata.

Mnogo razloga postoji da bi skenirali neki dokument. O tome je prosto naivno diskutovati. Ono o čemu treba sada govoriti je koje aplikacije najbolje obavljaju taj posao.

CamScanner je definitivno ono što se traži. Sa svojim jednostavnim korisničkim izgledom, brzinom o preciznošću, ova aplikacija isplivava na površinu kao jedna od najboljih.

>> CamScanner <<

Takođe želimo da preporučimo i novu Microsoft Lens aplikaciju za koju verujemo da ćete se oduševiti. Nešto više o Microsoft Lens aplikaciji pročitajte na priloženom linku:

>> Microsoft Lens je idealna aplikacija za skeniranje beleški i dokumenata! (VIDEO) <<

Teleskop

Pa, kameru svog telefona ne možete konvertovati baš u teleskop ali je možete pretvoriti u digitalnog astrologa. Tačnije kada kameruuperite ka nebu, telefon će vam prezentovati sve moguće informacije, naravno u zavisnosti od toga da li je nebo vedro ili ne. Star Walk je aplikacija za koju se smatra da je trenutno “vođa” u toj kategoriji, a postoji i probna verzija ove aplikacije ukoliko želite da je probate pre kupovine.

Sve što treba da uradite je da uperite telefon ka nebu dok je Star Walk aplikacija startovana i magija će se desiti. Imaćete priliku da ugledate neka zanimljiva sazvežđa zajedno sa ostalim informacijama o nebeskim telima. Idealan način da oduševite svoju simpatiju, devojku ili suprugu.

>> Star Walk <<

Neke besplatne alternative su:

>> SkEye <<

>> Star Chart <<

>> Telescope Zoomer <<