Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako da na iPhone-u podesite navigacioni bar poput onog na Android-u! (VIDEO)

Evo kako da na iPhone-u podesite navigacioni bar poput onog na Android-u! (VIDEO)

Ako ste korisnik iPhone-a a dopada vam se to što Android ima navigacioni bar, evo kako da ga podesite i sebi na svom iPhone-u!

Iako se na Cydia marketu pojavila BETA modifikacija (eng. tweak) nazvana “Riker”, neće nas uplašiti to BETA jer Riker radi super! Ovo nije prvi tweak ove vrste! Tačno je da se na Cydia marketu mogu naći mnoštvo sličnih aplikacija ali Riker se opet razlikuje od njih jer se ističe po svojoj funkiconalnosti. Riker veoma dobro imitira Android navigacioni bar stim što uz sve to sadži još nekoliko dodatnih modifikacija.

Kada po prvi put startujete Riker imaćete tri tastera: taster za korak unazad (eng. back), taster za početni ekran (eng. home) i taster za kretanje kroz aktivne aplikacije (eng. app switcher). No, vrlo lako možete menjati taj redosled ili ponudu tastera u navigacionom baru. U podešavanjima možete odabrati tastere odnosno operacije koje želite da se obave nakon dodira. Možete dodati taster za tweet-ovanje, za postavljanje statusa na Facebook-u i slično, uglavnom mogućnosti su ogromne i sve modifikacije su stvar ukusa korisnika. Dakle najbitnije je to da vi imate izbor.



riker1

Slabija strana ovog tweak-a je to što navigacioni bar ne možete da se sakrije u pojedinim momentima. Takođe Riker navigacioni bar se ne može prikazati kada je telefon u horizontalnom položaju već se prikazuje samo dok je telefon u vertikali. Uglavnom to je verovatno na listi “srediti” tako da će sledeća zakrpa sigurno doneti rešenja za ovo. Na Cydia marketu bi trebao da se ovaj tweak pojavi svakog trenutka. Motrite na njega i proveravajte da li se pojavio. Pokušajte čak i sada jer je možda već pušten u etar!

Momci iz iHaks-a su uradili demo koji prikazuje kako zapravo izgleda Riker navigacioni bar koji izgleda poput onog na Android-u, pogledajte: