Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako da pokrenete Android 5 LolliPop na računaru!

Evo kako da pokrenete Android 5 LolliPop na računaru!

Da li i dalje čekate da vam Android 5 LolliPop nadogradnja stigne za vaš telefon? Niste sigurni da li će vam se dopasti ova nadogradnja? Koji god da je razlog možda je vreme da probate Android 5 LolliPop na računaru. Evo kako da to urade!

Verovatno vam je poznat Android emulator Bluestack? Ako jeste onda vam je poznato šta su emulatori sposobni da učine. Do sada pomoću ovih emulatora mogli samo da pokrenemo sve Android verzije osim LolliPop-a, sada je i to moguće evo kako!

Prvo morate da instalirate Android SDK na vaš računar a zatim da podesite emulator pa da pokrenete Android 5 LolliPop.



Instalacija Android SDK

1. Preuzmite Android SDK sa ovog LINKA i instalirajte ga na vaš računar. Da bi ste ga instalirali neophodno je da imate instalirani Java Development Kit koji možete preuzeti sa ovog LINKA.

2. Otvorite Android SDK menadžer. Sve što treba da vam bude štiklirano od paketa je “Android SDK Platform-tools” i  “Android 5.0.1 (API 21)” koji se nalazi u folderu “Tools”.

3. Kada štiklirate neophodne pakete samo kliknite na taster “instal packages”, prihvatite i potvrdite instalaciju.

Kreiranje Android 5 LolliPop emulatora

1. Ako ste uspešno instalirali ova dva paketa, uputite se ka folderu gde se instalirali Android SDK i pronađite “AVD Manager” .exe datoteku.

2. U AVD Manager-u, kliknite na “Create” pa unesite sledeće informacije:



  • ADV Name: LolliPopEmulator - Unesite ime bez razmaka, sve sastavljeno.
  • Device: Nexus 5 - Izaberite koji Google uređaj želite da simulirate.
  • Target: Android 5.0.1 - Izaberite koju verziju Androida želite da pokrenete
  • CPU: ARM
  • Skin: Skin with dynamic hardware controls
  • RAM: 1024 - Izaberite količinu RAM memorije koju će koristiti Android 5 Lollipop. Obično je 1 GB sasvim dovoljno.
  • Sve ostalo ostavite nepromenjeno.

Pokretanje Android 5 LolliPop emulatora

1. Sada kada ste uneli sve neophodne informacije u AVD Manager-u, možete da nastavite dalje. Selektujte prvi naslov sa liste i kliknite na taster “Start” kako bi se pokrenuli Android.

2. Da biste odabrali veličinu prikazivanja prozora Android 5 LolliPop-a kliknite na “Launch Options” nakon što kliknete na “Start”, selektujte “Scale to display real size” i podesite vašu željenu veličinu prozora.



Čestitamo! Uspeli ste da instalirate vaš prvi PC emulator sa Android 5 LolliPop operativnim sistemom. Sada, bez problema možete pogledati kako izgleda nov Android 5 LolliPop i njegov novi “material design”. Takođe možete istražiti svaku opciju i uveriti se da li vam ova nadogradnja odgovara i na vašem pametnom telefonu ili tablet računaru.