Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Instalirajte One UI 3.0 OTA firmver [Beta] na Galaxy Note 10+!

Instalirajte One UI 3.0 OTA firmver [Beta] na Galaxy Note 10+!

Samsung je počeo da objavljuje nadogradnju firmvera One UI 3.0 za Samsung Galaxy Note 10+ (SM-N975F). Ažuriranje je dostupno na svim uređajima Note 10+ u Velikoj Britaniji, ali očekuje se da će uskoro biti uključeno još zemalja. Evo kako da ga instalirate već sada

 

 

Ažuriranje firmvera One UI 3.0 već je dostupno za Galaxy S20 / S20 + / S20 Ultra , Galaxy Note 20 i Note 20 Ultra. One UI 3.0 za 10 + dostupan je u obliku OTA ažuriranja. Novi firmver možete da instalirate tako što ćete se prijaviti za program Beta pomoću aplikacije Samsung Members.

 



Ako ne ispunjavate uslove za novu ispravku, možete da preuzmete zip datoteku One UI 3.0 OTA i flešujete je pomoću Custom Recovery-ja. Detaljni vodič za instalaciju novog firmvera za svoj Note 10+  možete pročitati u nastavku teksta

>> Šta je ROOT, Recovery i Custom ROM? <<

>> USB drajveri za sve Android uređaje! [Samsung/Sony/LG/HTC/Asus/Huawei] <<

one ui 3.0 note 10

Kako instalirati One UI 3.0 firmvare na Galaxy Note 10+

*Napomena

Ovo je beta ažuriranje koje dolazi direktno od Samsung-a. Na osnovu izveštaja korisnika koji su već instalirali ispravku, čini se da sve funkcioniše u redu, tu i tamo ima poneki problem. Ipak, i dalje vas upozoravamo da postupate na vlastiti rizik. Nismo odgovorni za bilo kakve probleme koji bi se mogli dogoditi ili ako oštetite svoj telefon.



Linkovi za preuzimanje:

>> Samsung Odin 3.12.3 <<

Samsung Galaxy Note 10+ (SM-N975F):

>> DTJ4 firmver (One UI 2.5) | N975FKSKSU6DTJ4 <<



>> ZTK6 firmver (One UI 3.0 Beta) | N975FKSKSU6ZTK6 <<

Preimenujte preuzetu datoteku One UI 3.0 Beta u update.zip  i premestite je u koren SD kartice vašeg telefona.

Preduslovi



  • Napravite potpunu rezervnu kopiju svih podataka na telefonu. Postoji rizik svaki put kada flešujete prilagođeni firmver i u većini slučajeva morate da resetujete telefon na fabrička podešavanja. Rezervna kopija će zaštititi sve vaše podatke.

  • Napunite telefon na najmanje 60%. U slučaju da nešto pođe po zlu i telefon zaglavi, neće se isključiti zbog prazne baterije.

  • Instalirajte  USB upravljačke programe za Samsung Galaxy Note 10/10 +. Ako ne instalirate upravljačke programe, računar neće moći da prepozna telefon.

  • Preuzmite najnoviji alat Odin za flešovanje firmvera.

Instalacija firmvera DTJ4

1. Prvo preuzmite Odin. Koristićemo ovaj alat za flešovanje potrebnog firmvera.

2. Preuzmite potreban firmver za model vašeg telefona. Izdvojite zip datoteku. Dobićete  šest različitih datoteka. Koristićete samo četiri od tih datoteka.

3. Uzmite telefon, pritisnite i držite dugme za napajanje i izaberite „Isključivanje“ . Kada se telefon isključi, istovremeno pritisnite i držite tastere za utišavanje zvuka, pojačavanje zvuka i napajanje dok priključujete telefon na računar. Otpustite tastere kada telefon pređe u režim za preuzimanje (eng. Download mode). Na telefonu ćete dobiti poruku da ulazite u režim za preuzimanje. Pritisnite dugme za pojačavanje zvuka da biste potvrdili.

4. Pokrenite alatku Odin na računaru. Ako su svi ispravni USB upravljački programi pravilno instalirani, okvir pod  ID:COM  postaće plav. To znači da je Odin prepoznao telefon i spreman je za flešovanje firmvera.

5. Imajte na umu da će ovo izbrisati sve sa vašeg telefona, zato napravite rezervnu kopiju pre nego što izvršite ovaj korak. Kliknite na BL i odaberite jednu od šest datoteka koje počinju sa BL. Uradite isto za AP, CP i CSC . Ostavite USERDATA praznim. Nakon što odaberete sve datoteke, kliknite na dugme Start.

odin galaxy note 10

6. Sačekajte da Odin flešuje firmver. Telefon će se automatski ponovo pokrenuti kada se sve završi.

Instalirajte One UI OTA 3.0 BETA

1. Pritisnite i držite dugme za napajanje i dodirnite „Isključivanje“. Ovo će isključiti telefon.

2. Pritisnite i držite istovremeno taster za pojačavanje zvuka i taster za napajanje. Ovo će vaš Galaxy Note 10 + pokrenuti u režim oporavka (eng. Recovery Mode).

3. Dok ste u režimu oporavka, izaberite „Apply update from SD card“. Možete se kretati gore-dole pomoću tastera za jačinu zvuka i birati opcije pomoću tastera za napajanje.

recovery mode galaxy note 10 one ui 3

4. Pronađite datoteku za ažuriranje OTA ZIP (update.zip) i prevucite prstom da biste je flešovati. Telefon će početi sa procesom instalacije nadogradnje One UI 3.0 OTA. Sačekajte da se telefon ponovo pokrene.

Prvo pokretanje će potrajati nekoliko minuta. Telefon će optimizovati aplikacije za novu verziju Android-a. Kada se telefon pokrene, uživajte u potpuno novom ažuriranju One UI 3.0 Beta na svom Galaxy Note 10+.