Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Instalirajte portovani Galaxy S8 ROM na Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge telefon?

Instalirajte portovani Galaxy S8 ROM na Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge telefon?

Evo kako da instalirate Android koji pokreće Galaxy S8 telefon, tj. ROM, na Galaxy S7 ili Galaxy S7 Edge telefone.

Svi mi koji koristimo starije modele Galaxy S linije, tipa Galaxy S6, Galaxy S7, se uvek nadamo portovanom ROM-u najnovijeg Galaxy S telefona, a u ovom slučaju Galaxy S8. To je jedini način da se potpuno besplatno oprobaju te nove funkcije i opcije koje novi Galaxy S8 donosi.

 Zahvaljujući programeru koji je član XDAdevelopers.com foruma, vlasnici Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge telefona mogu da instaliraju portovani Galaxy S8 ROM koji se naziva “OnTheEdge”. Kako tvorac ovog ROM-a tvrdi, radi se o potpuno očišćenom” tj. “debloated & deodexed” ROM-u, što znači vrlo malo baziran TouchWiz-u. Inače, ROM je baziran na Samsung-ovom “G935FXXU1DQCE” firmware-u.

>> Samsung je predstavio Galaxy S8 i S8 Plus telefone! Evo sve o njima! [Karakteristike i cena] <<

Ono čemu će se mnogi obradovati je preinstaliran Magisk, dok je Knox deaktiviran. Skoro sve aplikacije koje se nalaze na zvaničnom Galaxy S8 ROM-u se mogu pronaći i na ovom. No, tu su i neke nove funkcije koje olakšavaju korišćenje telefona. I da ne zaboravimo da spomenemo jer ćete se verovatno pitati, što se navigacionih tastera tiče, oni će podrazumevano biti isključeni jer Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge imaju svoje kapacitativne tastere ispod ekrana.

*Odricanje odgovornosti

Ovo je Custom ROM koji nismo mi napravili. Može da se desi da nešto krene naopaku usled nepravilnog instaliranja. Mi nismo odgovorni za to niti za bilo koje greške ukoliko se jave prilikom korišćenja ROM-a. Sve radite na svoju odgovornost.

Na ovom LINKU možete pogledati fotografije koje prikazuju kako OnTheEdge ROM izgleda.Sve što treba da preuzmete se nalazi na priloženim linkovima:

Galaxy S7 Edge

- Bootloader & Modem

- OnTheEdgeLite S8+ Port 4.0.1.zip- Facebook & Messenger FIX

Galaxy S7

- OnTheEdgeLite 7.1.zip- Bootloader

- Modem

Da biste uspešno priveli kraju instaliranje OnTheEdge ROM-a, vaš Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge mora imati instaliran najnoviji TWRP recovery, kao i bootloader i modem ukoliko telefon trenutno ne pokreće zvanični Android 7 Nougat. Bootloader i modem smo vam priložili, a ukoliko ne znate kako da instalirate najnoviji TWRP, na ovom LINKU imate uputstvo.

Kako instalirati OnTheEdge ROM na Galaxy S7 ili Galaxy S7 Edge?

1. Premestite preuzete datoteke na memoriju telefona. Misli se na ROM i fix.

2. Prebacite Galaxy S7/S7 Edge u TWRP Recovery.

3. Zatim odradite kompletno čišćenje telefona. Pristupite kategoriji “Wipe”, zatim idite na “Advanced wipe” i štiklirajte sve osim “Internal” i “external storage”.

4. Kada očitstite telefon u celosti, pristupite kategoriji “Install”, pronađite ROM i flešujte ga.

5. Po flešovanju ROM-a pokrenuće se “AROMA” način instaliranja gde možete da odaberete šta će tačno flešovati a šta ne.

6. Zatim na isti način pronađite i flešujte fix.  

7. Restartujte telefon. Imajte u vidu da prvo pokretanje može potrajati nekoliko minuta više.