Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako aktivirati dupliranje svih aplikacija na Huawei telefonima sa EMUI 5?

Kako aktivirati dupliranje svih aplikacija na Huawei telefonima sa EMUI 5?

Evo kako da aktivirate “App Twin” funkciju koja vam omogućava dupliranje aplikacija na Huawei i Honor telefonima koji koriste EMUI 5.

EMUI je lansiran zajedno sa Huawei Mate 9 modelom i dolazi sa funkcijom koja se naziva AppTwin. Ona vam omogućava da duplirate recimo Facebook aplikaciju i tako imate dva Facebook naloga na jednom telefoni bez “logovanja” i prebacivanja sa jednog naloga na drugi.

 



Mi smo vaš u našem testu Huawei Mate 9 telefona pominjali tu funkciju pa kao želite, pogledajte o čemu se radi:

Međutim, ta funkcija je dostupna samo za pojedine aplikacije, ne i sve. Srećom po nas “manijake” koji imamo po ko zna koliko profila, pojavilo se rešenje za dupliranje svih aplikacija. Takođe, AppTwin funkcija nije dostupna na svim EMUI 5 telefonima. Ustvari, jeste ali nije ju moguće koristiti jer je skrivena.

Programer i član XDA-developers.com foruma, shashank1320, je našao način da omogući AppTwin na svim Huawei i Honor telefonima koji rade na EMUI 5. Ova metoda zahteva root-ovan telefon jer je potrebno editovati određene sistemske vrednosti.

Ako vaš telefon već root-ovan, onda je vam je potreban neki menadžer datoteka kao što je MiXplorer koji ima neke ekstra opcije kada mu se dozvoli pristup root-u. Jednom kada instalirate MiXplorer, potrebno je da pristupite sledećoj destinaciji:

/system/emui/lite/prop.

Naravno, potrebno je urediti “local.prop” datoteku tako što ćete izmeniti sledeće linije da izgledaju kao što je priloženo:

fw.max_users=1 to 2
fw.show_multiuserui=0 to 1
ro.config.hw_support_clone_app=false to true



Nakon što odradite sve neophodne izmene, potrebno je restratovati telefon. Kada se telefon ponovo uključi, spremni ste za dupliranje aplikacija.