Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako aktivirati notifikacioni “prsten” oko prednje kamere kod Galaxy Note 10 telefona?

Kako aktivirati notifikacioni “prsten” oko prednje kamere kod Galaxy Note 10 telefona?

Evo kako da aktivirate “always on” kružnu notifikaciju oko prednje slefie kamere na Galaxy Note 10 i Galaxy Note 10 Plus telefonima.

Samsung polako uklanja LED notifikacione lampice kod svojih premium telefona. Primera radi, Galaxy S10 modeli ne dolaze sa LED notifikacionom lampicom, a ni novi Galaxy Note 10 modeli. 

 



Smatramo da je to pogrešan potez, ali ipak možemo da pogledamo “kroz prste” jer svi ti modeli dolaze sa AMOLED ekranima koji podražavaju takozvanu “Always On” tehnologiju. Dakle, jedino ovaj tip ekrana ima tu mogućnost da osvetli samo one piksele koji su neophodni da formiraju sliku, što naravno dovodi do značajne uštede baterije. 

Shodno navedenom, kompromis po pitanju LED lampice je “varljiv”. Verujemo da mnogima neće teško pasti korišćenje “Always On” tehnologije. Pa tako, kod novih Samsung premium modela umesto LED lampice zasvetli svetli ekran i prikaže ikonicu aplikacije za koju je obaveštenje stiglo.

E sada, oni koji su imali prilike da probaju Samsung Galaxy S10 telefone, onda znaju da se oko prednjih kamera pojavljuje kratka mala animacija svaki put kada bi se ona aktivirala. 

Tu animaciju su mnogi poželeli kao zamenu za LED notifikacionu lampicu, ali nisu tek tako mogli da je koriste budući da Samsung nije to omogućio. Tek nešto malo kasnije su se pojavile neke aplikacije trećeg lica koje su pomoću trika uspevale da omoguće tu malu kružnu animaciju oko prednje kamere. 

Samsung ubrzo je uvideo da korisnici prosto žele nativno da omoguće kružnu animaciju za pristigla obaveštenja, ali u svojstvu “Always On” ekrana, te je kroz “Good Lock” to i omogućio. 



U slučaju da niste upućeni šta je zapravo Good Lock i šta to donosi Samsung teleofnima, predlažemo vam da pročitate pogledate tekst:

>> Good Lock je nadogradnja za korisnički izgled Samsung telefona! (VIDEO) <<

E sada, kako biste uopšte omogućili kružnu animaciju oko prednje kamere, potrebno je da instalirate Good Lock aplikaciju. Mi smo već napravili detaljno uputstvo kako se instalira Good Lock aplikacija te vas savetujemo da pogledate priloženi članak i pimenite sve korake koje smo priložili:

>> Kako aktivirati Good Lock aplikaciju na Samunsg telefonima? <<



Ono što treba da znate je da se kružna animacija zapravo krije u okviru novog “Samsung EdgeLighting” modula za Good Luck aplikaciju. Ako ste sve uradili kako smo opisali u prethodno priloženom članku, onda treba samo da preuzmete i instalirate novi “Samsung EdgeLighting” modul, verzije 1.0.24. 

>> Samsung EdgeLighting v1.0.24. <<

Sada kada imate instaliran modul, potrebno je da pokrenete Good Lock aplikaciju i aktivirate kružnu animaciju u okviru “Edge Lighting” kategorije.