Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako aktivirati opciju pozivanja na WhatsApp aplikaciji?

Kako aktivirati opciju pozivanja na WhatsApp aplikaciji?

Nedavno se pojavio video koji demonstrira funkciju pozivanja na WhatsApp aplikaciji. Pogledajte kako da je aktivirate!

WhatsApp je nakon dugog najavljivanja i spekulacije konačno integrisao funkciju pozivanja u okviru svoje aplikacije. WhatsApp funkcija pozivanja još nije dostupno svima zato se nemojte iznenaditi ako je niste dobili, međutim opustite se jer mi imamo rešenje!

Sve je počelo na Reddit-u, kada je korisnik Pradnesh Patil (pradnesh07) postavio neke fotografije (eng. screenshot) koje pokazuju isečak “pozivanje”. Kasnije se pojavio i video koji dokazuje da je funkcija pozivanja postala dostupna i da je u potpunosti funkcionalna.



Sve što treba da učinite kako bi ste dobili novu funkciju je da direktno sa WhatsApp portala preuzmete poslednju verziju aplikacije i instalirate je sa interne memorije vašeg telefona ili microSD kartice. Kako bi ste mogli da to obavite morate da imate štikliranu opciju “nepoznati izvori”, OVDE imate detaljno uputstvo kako da to uradite.

Takođe, neophodno je da imate Android verziju 4.4 KitKat ili više, a ono što znamo je da se funkcija pozivanja najčešće pojavljuje korisnicima telefona koji imaju Android 5 LolliPop verziju.

Ispostavilo se da niko ne zna sistem omogućivanja ove funkcije. Kako saznajemo puštanje ove funkcije ne zavisi od regije, operatera, prozvođača telefona ili slično.

Evo kako da aktivirate i testirate funkciju pozivanja na WhatsApp-u

Tačno je da vam ne možemo dostaviti .apk datoteku koja će jednostavnim instaliranjem 100% omogućiti funkciju, ali evo jedne alternative koja će vam uneti malo uzbuđenja pre ostalih korisnika. Dakle, kako bi ste pozivali i ako vam pozivanje nije i dalje dostupno morate da imate root-ovan telefon, ako nemate OVDE imate uputstvo kako da to obavite. Zatim morate da povežete svoj telefon sa računarom i preko CMD-a unesete sledeće komande:



am start -n com.whatsapp / com.whatsapp.HomeActivity

 

Nažalost ovaj proces morate obavljati svaki put kada zaželite da pozovete nekog preko WhatsApp-a. Ako istražujete šta je WhatsApp aplikacija i još je niste instalirali OVDE pročitajte nešto više o njoj i pročitajte uputstvo koje će vam pomoći da instalirate WhatsApp. 

Na priloženim linkovima pročitajte:



Kako sakriti WhatsApp fotografije iz galerije?

Kako dodati WhatsApp kontakt u notifikacioni centar na iPhone-u!?