Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako automatski preskočiti video reklame na YouTube? [BEZ ROOT-A]

Kako automatski preskočiti video reklame na YouTube? [BEZ ROOT-A]

Evo kako da podesite se video reklame na YouTube-u automatski preskoče! I ne! Nije potreban root za to!

Klasične aplikacije za blokiranje reklama kao što su Adaway ili AdBlock Plus više nemaju taj efekat na YouTube. Shodno tome, sada ljudi, oni koji ne žele previše da se upuštaju u modifikovanje telefona, često pribegavaju pretplati na YouTube Red servis koji između ostalog podrazumeva pregled sadržaja bez reklama.

 



Oni koji su uvek bili raspoloženi da se upuste u ozbiljnije modifikovanje svog telefona odmah su se odlučili za Xposed modifikaciju koja u srži menja YouTube aplikaciju i isključuje video reklame.

Xposed modifikacija je baš težak put ka rešenju jer to zahteva root-ovan telefon, sa otključanim bootloader-om i sa instaliranim TWRP recovery-em. OK, za entuzijaste, ovo nije problem. Međutim, problem je to što pojedini noviji telefoni, sa Android 7 Nougat operativnim sistemom, još nisu dobili potpuno funkcionalan Xposed Installer tj. Xposed Framewok.

Sve u svemu, za one koji nisu toliko spretni, YouTube Red je možda najlakše rešenje, zar ne? Pa, možda i jeste, ali nije najbezbolnije. Nemojte očajavati jer ipak postoji način da bez root-a i Xposed Installer-a automatski preskočite reklame.

Programer Erwin Goslawski je napravio malu aplikaciju koja detektuje video reklamu u okviru klasičnog YouTube videa i automatski joj isključuje ton sve dok se ne pojavi taster za isključivanje reklame. Naravno, kada se pojavi taster za isključivanje reklame, aplikacija će automatski isključiti reklamu.

Ovo je super rešenje jer ne zahteva root-ovan uređaj niti bilo kakvu modifikaciju. Ovo će vam pružiti tu lagodnost da se udobno smestite u svoje omiljeno mesto, pustite omiljenu play-listu i uživate u muzici bez onih dosadnih reklama koje, kada se pojave, mogu trajati veoma dugo! Evo šta je potrebno da uradite:

1. Prvo preuzmite instalirajte Cygery AdSkip aplikaciju sa XDA Labs prodavnice ili direktno sa ovog LINKA - Alternativni LINK.



2. Sada pokrenite Cygery AdSkip aplikaciju. Pri prvom pokretanju će vas upitati da joj dodelite dozvole za pristup vašem uređaju što vi naravno treba da učinite.

3. Kada se pojavi iskakajući prozor, dodirnite na “OK”. U novo-otvorenoj stanici pronađite kategoriju “Cygery AdSkip service”, pristupite joj i u gornjem desnom uglu ekrana dodirnite na prekidač za aktiviranje pa opet na “OK” taster u okviru iskakajućeg prozora.

4. Sada se vratite u Cygery AdSkip aplikaciju i završite postavljanje aplikacije. U suštini, nećete imati previše opcija za podešvanje, već samo dve:



- Enabled > Aktiviranje Cygery AdSkip servisa

- Mute audio during ad > Isključivanje tona tokom video reklama

5. To je to! Sve što treba da uradite je da aktivirate pomenute dve opcije dodirom na prekidač u produžetku njihovog naslova i reklame na YouTube će biti autoamatski preskočene.