Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako besplatno dekodirati telefone koji su zaključani na mrežu u Srbiji?

Kako besplatno dekodirati telefone koji su zaključani na mrežu u Srbiji?

Evo kako da otključate tj. dekodirate telefon koji je kupljen preko mrežnog operatera čije poslovanje je prisutno i u Srbiji.

Iako je sve ređa praksa da mrežni operateri kodiraju telefone koje prodaju preko svojih paketa, to se ipak i dalje dešava. Ono što je problem je to što upravo ti mrežni operateri tvrde kako telefone kupci ne dobijaju u zamenu za plaćanje pretplate, već kao poklon tj. po ceni koja je unapred definisana i koja obično zavisi od toga za koji se paket kupac odluči. Samim tim, telefoni ne bi trebalo da budu kodirani. 

 



Međutim, zbog zloupotrebe koja se nažalost u Srbiji mnogo često dešava, mrežni operateri i dalje kodiraju telefone. Ne sve, već samo one za koje smatraju da je to potrebno. Sa druge strane, kako bi verne korisnike tretirali prikladno, pokrenuli su program dodele koda za dekodiranje telefona nakon isteka ugovora.

>> Kako dekodirati telefon? (VIDEO) <<

>> Kako najbolje, najbrže i najlakše dekodirati telefon? <<

>> Da li je moguće otključati iPhone koji je zaključan na iCloud? [2018] <<

Prema našim saznanjima, Vip mobile i Telenor zasigurno šalje besplatne kodove za dekodiranje telefona nakon isteka ugovora. Što se mts mreže tiče, čekamo odgovor na naš upit koji smo poslali. Čim ga dobijemo, ažuriraćemo članak kako bi vi imali proverene informacije.

*Dodato 05.10.2018



Zaposleni u PR sektoru mts kompanije su bili veoma brzi te smo odgovor dobili gotovo odmah nakon upita. A on glasi: "Nakon isteka ugovorne obaveze, kod za otključavanje telefona se dostavlja na zahtev korisnika."

Dakle, kako procedura izgleda? Verovali ili ne, vrlo je jednostavna. Potrebno je da nakon isteka ugovora podnesete zahteva za dobijanjem koda za dekodiranje na sledeći način:

1. Pronađite ugovor uz koji ste kupili telefon jer će vam biti potreban broj ugovora.

2. Pozovite korisnički servis ili posetite poslovnicu mrežnog operatera.

3. Priložite broj ugovora i podnesite zahtev kako bi dobili kod za dekodiranje.



Dobijanje koda može potrajati oko mesec dana. Nekada to bude i ranije, ali to na kraju zavisi od preokupiranosti zaposlenih mrežnih operatera. Sve u svemu, jednom kada vam bude dostavljen kod za dekodiranje dobićete i uputstvo koje će vam pomoći da doćete do polja u koje zapravo treba da unesete taj kod.