Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako besplatno koristiti YT Music aplikaciju i slušati muziku u pozadini?

Kako besplatno koristiti YT Music aplikaciju i slušati muziku u pozadini?

Evo kako da instalirate YT Music Premium aplikaciju potpuno besplatno i tako na telefonu slušati muziku u pozadini, dok na telefonu koristite neke druge aplikacije.

YT Music aplikacija se pojavila još krajem 2015. godine uz već “upokojenu” YouTube RED aplikaciju. (YouTube RED je sada YouTube Premium)

 



Ideja Google kompanija je vrlo prosta, Google Play Music servis neće biti uklonjen i služiće svima koji žele konkretan muzički servis, a YT Music će ustvari biti unapređena YouTube aplikacija sa fokusom na neke opcije i funkcije namenjene kvalitetnijem iskustvu preslušavanju muzike.

Dakle, YT Music dolazi sa tom mogućnošću da muziku preslušavate u pozadini, dok koristite drugu aplikaciju. Takođe, uvek možete preuzeti neku pesmu na memoriju telefona za preslušavanje u režimu bez interneta. Tu su i neke, možda korisnije, bolje reći pametne funkcije koje korisniku omogućavaju predlaganje muzike na bazi lokacije. Takođe, u YT Music aplikacije je moguće na znatno lakši način kreirati playliste, odabrati omiljene izvođače i slično. 

Ono što YT Music aplikacija nudi za razliku od Google Play Music servisa je mogućnost pregleda spotova. To je prosto omiljena stvar novih generacija i prosto postoji potreba za funkcionalnošću jedne muzičke aplikacije.

Nadamo se da smo vas na brzaka upoznalil sa YT Music aplikacijom jer ćete uskoro često da se susrećete sa njom. Razlog tome je što će Android 10 dolaziti sa preinstaliranom YT Music aplikacijom. Sa druge strane, Google je agresivnije krenuo sa promocijom svojih plaćenih servisa na našem tržištu te ćete češće dobijati obaveštenja o tome da je možete preuzeti i probati besplatno u toku probnog perioda.



No, da mi vama pokažemo kako da dodjete do blagodeti YT Music Premium aplikacije potpuno besplatno i uz pomoć nje konačno omogućite sebi preslušavanje muzike u pozadini, dok koristite neku drugu aplikaciju.

Procedura je vrlo jednostavna i sastoji se od preuzimanja određenih aplikacija, njihovog instaliranja i postavljanja. Evo “korak po korak” uputstva:

1. Prvo izbrišite YT Music aplikaciju ukoliko je imate na svom telefonu. Ukoliko je ona preinstalirana, izbrišite nadogradnje, keš i radnu memoriju. Na priloženom linku možete pogledati kako se to radi:



>> Šta je keš memorija, čemu služi i da li je treba brisati? (VIDEO) <<

2. Sada preuzmite sledeće dve YT Music Premium aplikaciju na memoriju svog telefona. Bitno je da izaberete verziju koja odgovara arhitekturi procesora vašeg telefona. Obično je za novije telefone “ARM 64”.

>> YT Music Premium v3.47.54 (ARM) <<



>> YT Music Premium v3.47.54 (ARM 64) <<

>> YT Music Premium v3.47.54 (za x86 Intel uređaje) <<

3. Da bi ste mogli da koristite YT Music Premium aplikaciju potrebno je preuzeti “MicroG” aplikaciju koja radi u pozadini i rešava problem prijavljivanja vašeg Google naloga koji nije pretplaćen na sam YT Music servis. Dakle, nećete imati ikonu i “meniju” ili na početnom ekranu za MicroG aplikaciju. Preuzmite je sa priloženog linka:

>> MicroG v0.2.6 <<

4. Sada instalirajte MicroG aplikaciju.

5. Zatim instalirajte YT Music Premium aplikaciju sa memorije vašeg telefona. 

6. Pokrenite YT Music Premium aplikaciju, prijavite se na svoj nalog i uživajte.

To je to! Nadamo se da ste uspeli. Ukoliko budete imali nekih problema, uvek možete pisati na našem forumu “Pitanja i odgovori” gde ćete u vrlo kratkom periodu dobiti pomoć od zajednice ili od strane naših administratora.