Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako bežično podeliti internet sa računara na telefon ili tablet? (VIDEO)

Kako bežično podeliti internet sa računara na telefon ili tablet? (VIDEO)

Evo kako vaš računar da pretvorite u Acces Point ruter i tako podelite internet svima koji vas okružuju...

Da li vam se nekada deslio da putem računara uspevate da nahvatate WiFi, a preko telefona ili tableta ne? To se često dešava ako preko računara koristite one moćne usmerne antene ili pak one malo jače omni antene kao što je AirLive.

 



U tim situacijama vaš telefon ili tablet računar definitivno nije u mogućnosti da pokupi pristupnu tačku koju koristite putem računara. Međutim šta je telefon ako je bez interneta?

Da li ste znali da vaš računar može da se pretvori u ruter? Retko ko to zna, ali da, istina je da može! Uz pomoć programa "Connectify" vrlo lako se može podesiti pristupna tačka koju će vaš računar emitovati. Radi se o jako korisnoj i zgodnoj alatki koja vam može poslužiti u mnogim situacijama. Na priloženom linku možete pristupiti njihovom zvaničnom sajtu gde možete kupiti program:

>> Connetify <<

Uvek smo bili za to da se digitalni proizvodi kupe, a ne da se preuzimaju sa torrenta ili nekog drugog sajta. Kupovinom digitalnog sadržaja vi podstičete iste te programere na dalji rad i omogućavate im neophodna sredstva. Ipak, nije svako u mogućnosti da sebi priušti konstantnu kupovinu digitalnog sadržaja zato vam prilažemo link gde možete potpuno besplatno da preuzmete ovaj program:

>> Connetify <<



hotspot-repeater-mode

Ukoliko se desi da link kojim slučajem bude oboren, kontaktirajte nas na našoj Facebook stranici.

Instalacija Connectify programa je krajnje jednostavna. Sve što je potrebno da uradite je da ispratite navođenje. Taj deo ne bi trebalo da vas zbuni i da vam pravi probleme. Ono što je možda malo komplikovanije je postavljanje pristupne tačke. U daljem tekstu ćemo vam, uz fotografije, pokazati kako da to uradite:

1. U okviru isečka “Podešavanja” (eng. settings) koji se može naći u okviru korisničkog izgleda Connectify programa, kliknite na taster “WiFi pristupna tačka” (eng. WiFi hotspot).



2. U okviru padajućeg panela koji se nalazi ispod naslova “Interent za deljenje” (eng. internet to share), izaberite uređaj preko kog želite da podelite internet. To bi u suštini trebalo biti uređaj pomoću kog vi na računaru pristupate internetu.



3. Dodelite vašoj, novokreiranoj pristupnoj tački naziv i lozinku. Taj naziv će se prikazivati ostalim uređajima kao pristupna tačka koju ste podelili sa vašeg računara.

4. Proverite još jednom da li ste sve odradili kako treba i odmah potom kliknite na taster “Započni deljenje interneta” (eng. start hotspot). Već tog momenta vaš računar, bez obzira da li je on desktop ili laptop, počeće da emituje internet putem pristupne tačke koju ste vi odredili.

Ovo je sve što je potrebno da vi odradite kako biste preko računara podelili internet u vašem okruženju bez posedovanja Acces Point rutera. Kao što vidite nije komplikovano niti zahteva neke veštine naprednog korišćenja računara. Imajte na umu da će kreirana pristupna tačka biti aktivna sve dok je računar uključen.