Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako blokirati neželjene pozive i poruke na pametnom telefonu? (VIDEO)

Kako blokirati neželjene pozive i poruke na pametnom telefonu? (VIDEO)

Nemojte dozvoliti da vam neko oduzima dragoceno vreme dosađivajući vam pozivima i porukama. Mi vam donosimo upustvo kako da se rešite dosadnih brojeva.

Možda ste mislili da je komplikovano, zapravo veoma je jednostavno. Svi pametni telefoni sadrže u sebi opciju za blokiranje brojeva telefona koji nisu poželjni tj. koji dosađuju. Pogledajte upustvo kako da blokirate broj na iOS7+, Android i Windows Phone 8 platformi.

 



Windows Phone

Kako bi ste dodali ljude na crnu listu Windows Phone 8 uređaja, morate imati instaliranu GDR2 zakrpu (ažuriranje sistema). Za one koji imaju ovu zakrpu nek se upute na ovaj LINK kako bi direktno sa njega preuzeli aplikaciju call+SMS filter. Naravno, aplikacija je dostupna i na W.P. matketu i potpuno je besplatna. Nakon instalacije bićete u mogućnosti da dodajete brojeve na crnu listu.

Dugim dodirom na broj koji želite da blokirate pojaviće se opcije koje možete iskoristiti i na taj način blokirati broj. Ako više preferirate, odlaskom u dnu liste podešavanja telefona naći ćete call+SMS filter opciju. Tu se takođe mogu dodavati i skidati brojevi sa crne liste.

Android

Što se tiče Android platforme, postoji dva načina da nekog „gurnete“ na crnu listu. Prvi i po nama jednostavniji način da u okviru podešavanja aplikacije za pozivanje locirate opciju „odbijanje poziva“ (call rejection). U toj opciji imate izbor nekoliko modova odbijanja poziva i mogućnost da manipulišete sa listom blokiranih brojeva. Ovaj način je dostupan za većinu prozvođača telefona koje pokreće Android. HTC recimo, blokiranje poziva vrši na malo drugačiji način. Za HTC modele koji koriste korisnički interfejs „UI Sense 5“ ili iznad, ulaskom u imenik, pa na dodatne opcije, se mogu naći funkciju „blokirani kontakti“ .Kada tu dodirnete moći ćete da dodajete ili obrišete brojeve sa crne liste.

Ako mislite da je ovo previše komplikovano za vas onda mi imamo još jednostavniji način da se rešite dosadnih ljudi. Uputite se na ovaj LINK gde možete direktno preuzeti aplikaciju ili sa Google Play prodavnice preuzmite „Call Blocker Free“. Ovaj mali programčić obavlja ogroman posao na najednostavniji mogući način. Nećemo mnogo opisivati kako se koristi jer je mnogo intuitivan. Samim kretanjem kroz aplikaciju primetićete da ima opciju za dodavanje brojeva na crnu listu, kako za pozive tako i za SMS poruke.



*Dodato 31.10.2016

Pogledajte i video uputstvo koje vam može pomoći da blokirate pozive i poruke na Samsung uređajima, bez aplikacije trećeg lica:



iOS7+

Apple nebi bio to što jeste kada bi ova osnovna funkcija bila izostavljena is sistema. Što je još bolje veoma se lako aktivira i manipuliše njome. Fantastični iOS7 omogućava korisnicima da već u propuštenim tj. primljenim pozivima dodate brojeve na crnu listu. Zapravo pored propuštenog broja imate malu okruglu ikonicu sa slovom i u sredini („info“). gde dodirom na nju prelazite na prozor gde možete pročitati sve informacije o broju i predhodnim pozivanjima. Na dnu svih tih informacija primetićete taster „blokiraj ovog pozivaoca“ (block this caller). To je taster odnosno funkcija koja sve dosadnjakoviće baca u zaborav. Na isti način to možete učini i iz omiljenih poziva (favorites) ili imenika (phonebook).

Ako se predomislite i poželite da skinete nekog sa crne liste, odlaskom u podešavanja (settings), zatim pozivi (phone), i na kraju u listu blokiranih pozivaoca (blocklist) možete lako skinuti željeni broj. Tu isto možete manipulisati da li želite da blokirana osoba može da vas kontaktira samo preko mail-a ili SMS poruke. U svakom slučaju izbor je na vama. Treba da znate da osoba koja je na crnoj listi neće znati da ste je blokirali jer ćete biti nedostupni za nju. A vama se neće prikazivati informacija bilo kog tipa o pokušajima blokirane osobe koja želi da stupi u kontakt sa vama.



Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo i pokažemo kako da se rešite neželjenih dosadnih poziva. Savetujemo vas da OVDE pročitate kako možete zauvek sačuvati sve kontakte i pristupiti njima sa računara.